Niké liga ONLINE: Šláger na Horehroní priniesol predĺženie, resp. ukončenie sérií

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Niké liga ONLINE: Šláger na Horehroní priniesol predĺženie, resp. ukončenie sérií

Aktualizované
Michal Ďuriš vyrovnával na Horehroní.
Michal Ďuriš vyrovnával na Horehroní.TASR
Najvyššia slovenská futbalová súťaž píše svoju 31. kapitolu. Historicky premiérovo pod názvom Niké liga. Ročník 2023/2024 sa dostal za polovicu základnej časti, na rad prichádza 15. kolo. Program, výsledky, zmeny či ďalšie informácie sledujte v našom pravidelnom online trackeri na Flashscore Správach.

PROGRAM 15. KOLA

PIATOK

Ružomberok - Trenčín 1:0

Sumár.

SOBOTA

Dunajská Streda - Zlaté Moravce 3:0

Michalovce - Slovan Bratislava 0:2

Skalica - Banská Bystrica 0:3

Žilina - Košice 1:0

Sobotný sumár.

NEDEĽA

Podbrezová - Trnava 1:2

Sumár.

Výsledkový sumár 15. kola Niké ligy.
Výsledkový sumár 15. kola Niké ligy.Flashscore

26. NOVEMBER

20:10 - Spartakovci uspeli v štvrtom kole po sebe. "Ukázalo sa, čoho som sa obával – prestávka nás vykoľajila z rytmu. Prvých 15 minút sme zaspali. Podbrezová bola lepšia a zaslúžene sa presadila. Potom sme boli lepší my. Po zmene strán sme mali stále hlavy hore. Išli sme sa pokúsiť zápas otočiť. Pomohli sme si dvomi štandardkami. Nádherný Bainovičov gól. Domáci následne stavili všetko na ofenzívu, hrali vabank. Boli sme v hlbokom bloku. Chalani to odmakali. Cítil som, že nám už ku koncu dochádzajú sily, čo sa nám v zápasovom rytme nestávalo," nadviazal Michal Gašparík.

Flashscore známky oboch základných zostáv.
Flashscore známky oboch základných zostáv.Flashscore

20:00 - "Železiari" nenadviazali na výhru spred reprezentačnej prestávky, ktorú si priviezli od Žitavy proti ViOn-u. "Pre nás je to krutý výsledok. Mali sme výborný vstup do zápasu. Zaslúžene sme viedli. Po zmene strán sme inkasovali veľmi lacné góly z dvoch štandardiek. Vypracovali sme si dve - tri príležitosti, prehrávali sme Trnavu, ale ako skúsené mužstvo si to uhrala," hodnotil stretnutie Roman Skuhravý.

19:45 - Spokojný môže byť Spartak, ktorý pokračuje v sérii bez prehry na súperovej pôde. Ďuriš piatym zásahom v sezóne najskôr vyrovnal a následne Bainovič gólom mesiaca z priameho kopu rozhodol o triumfe. 

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

19:40 - Neporaziteľnosť Podbrezovej na domácej pôde sa v tomto ročníku skončila v ôsmom stretnutí. Proti Trnave im nepomohlo ani vedenie po zásahu Blahúta.  

16:35 - Matej Oravec, ktorý oblieka farby Podbrezovej, má pred sebou ďalší zaujímavý súboj. Nastúpi proti materskej Trnave, s ktorou získal v ročníku 17/18 majstrovský titul. "S pribúdajúcim vekom prežívam zápasy s Trnavou stále emotívnejšie. Bude to asi do konca života. Myslím si, že tak to cíti každý Trnavčan, ktorý odíde. Nielen ja. Už sa na zápas neskutočne teším," prezradil pre nikeliga.sk

15:30 - "Železiari" sa na nedeľný šláger vyzbrojili šeciálnymi retro dresmi, ktoré uvidia priaznivci až počas nástupu na trávnik. 

Ostatné výsledky Podbrezovej.
Ostatné výsledky Podbrezovej.Flashscore

14:55 - Spartak dal piaty najväčší počet gólov spolu s DAC (23) a inkasoval druhý najmenší spolu s Trenčínom a Skalicou (15).

14:15 - Trnavčania vyhrali posledných 5 duelov vonku. Takúto víťaznú šnúru u súperov mali naposledy od septembra do novembra 2021, keď tiež bodovali naplno vonku päťkrát v rade. Ich vtedajšia séria sa skončila remízou 0:0 v Zlatých Moravciach.

13:30 - Tréner Michal Gašparík informoval fanúšikov pre klubový web, že v priebehu reprezentačnej prestávky sa do tréningového procesu vrátilo viacero hráčov. Sú medzi nimi Bernát, Mikovič, Gorosito a Bolaji.

12:45 - "Vnímame pozitívnu sériu s nimi a pevne verím, že na to nadviažeme. Plus mínus vieme, čo od nich očakávať. Verím, že sa na nich nachystáme, nič nepodceníme a budeme pokračovať v dobrých výkonoch," uviedol pre fcspartaktrnava.com stopér Lukáš Štetina.

Vzájomné merania síl.
Vzájomné merania síl.Flashscore

12:00 - Futbalisti z "malého Ríma" ťahajú s dnešným súperom šnúru troch víťazstiev pri skóre 11:1. V ostatných dvoch súbojoch neinkasovali od Podbrezovej gól. Bilancia zápasov na Horehroní: 3-3-4 z pohľadu domácich.

11:45 - Tieto kluby sa vo Fortuna lige stretli v dvadsiatich prípadoch. Bilancia je naklonená na trnavskú stranu. Spartak vyhral polovicu vzájomných stretnutí. Podbrezová uspela v piatich a rovnako päť sa skončilo remízou.

11:15 - Márne by sme však hľadali celok s výraznejšími výkonmi na ihrisku súpera. Hráči Michala Gašparíka ako jediní vonku ešte v prebiehajúcom ročníku neprehrali (5-2-0). V ostatných troch vystúpeniach mimo svoj štadión strelili sedem zásahov a inkasovali iba tri. 

Posledné výsledky trnavského Spartaka.
Posledné výsledky trnavského Spartaka.Flashscore

10:30 - "Železiari" môžu ťažiť z pozitívnej domácej forme. Na svojom štadióne majú tretie najlepšie rezultáty spomedzi všetkých nikéligistov. Spolu so Slovanom ale nepoznajú pred svojimi priaznivcami príchuť prehry (5-2-0). Naposledy si v Zelpo Aréne delili bod s Banskou Bystricou (2:2).

09:00 - Horehronci zdolali Trnavu naposledy 16. októbra 2022, zhodne doma. Úvodný gól strelil v deviatej minúte Kováčik, dvomi zásahmi sa potom blysol Cobnan. Hostia znížili až v samom závere z kopačky Oseniho. 

08:00 - Pätnáste kolo uzavrieme súbojom medzi Podbrezovou a Trnavou. Víťaz si uchmatne tretiu priečku, v prípade deľby bodov naň poskočí Spartak.

25. NOVEMBER

18:25 - Žilinskí futbalisti nadviazali na predchádzajúce obdobie bez prehry. Za kratší koniec neťahali už sedem kôl. Aj preto si upevnili druhú priečku, z ktorej strácajú na prvý Slovan šesť bodov.

"Pre nás to nebol ľahký zápas, Košice urobili veľký pokrok. Nevidím do tréningového procesu súpera, ale pre nás je vždy reprezentačná pauza náročná, preto aj náš výkon nebol úplne top. Vylúčenie ovplyvnilo zápas, dali sme gól, ale hrali sme nepresne a neuľahčili sme si zápas. Sme však radi, že sme vyhrali."

Flashscore známky oboch základných zostáv.
Flashscore známky oboch základných zostáv.Flashscore

18:10 - Napriek prehre pod Dubňom bol lodivod Ján Kozák ml. pozitívne naladený. "Myslím si, že naše výkony v zápasoch majú stúpajúcu tendenciu, chlapci lepšie vnímajú, sú aktívnejší. Žilina je pár krokov pred nami, ale myslím si, že dnes sme súperovi víťazstvo poriadne sťažili. Chlapci sa dobre pohybovali, mali sme svoje šance, trošku nám chýbala kvalita v zakončení. Prvý polčas bol v poriadku, druhý sa hralo po prísnych kartách ťažšie. Žilina má svoju kvalitu, jednu šancu premenila a potom si výhru ustrážila."

Štatistika stretnutia v Žiline.
Štatistika stretnutia v Žiline.Flashscore

17:50 - Premiéra v Niké lige vo farbách Zlatých Moraviec nevyšla kormidelníkovi Michalovi Hippovi. "Výsledok je pre nás krutý. Futbal sa ale hrá na góly, domáci vyhrali zaslúžene. Do prvých 30 minút sme držali domácich na dištanc, hráči robili to, načo sme sa pripravovali. Som sklamaný a to som povedal aj hráčom. Nemôžeme dostať gól z autového vhadzovania, ako pri góle Vitálisa. Tam sa to lámalo. Potom prišla ďalšia hrubá chyba a súper bol v komfortnom vedení. Pozitívom sú niektoré pasáže, ale nemáme strelca. Môžeme hrať krásne, no problém je v koncovke."

Flashscore známkych oboch základných zostáv.
Flashscore známkych oboch základných zostáv.Flashscore

17:45 - "V prvom rade som veľmi šťastný, že som tu. Ďakujem každému, kto mi pomohol s informáciami, lebo som tu ešte len štyri dni. Bol to dobrý zápas. Boli chvíle, keď som videl na ihrisku to, čo očakávam. Vieme, že sa musíme zlepšovať. Výsledok je dobrý, ale musíme ďalej tvrdo pracovať. Sú to dôležité tri body, ale vieme že nás ešte čaká veľmi tvrdá práca," hodnotil vydarenú premiéru Xisco Muňoz.

Štatistika výhry DAC proti ViOn-u.
Štatistika výhry DAC proti ViOn-u.Flashscore

17:10 - Banskobystričania nadviazali na svoju výbornú formu z ihrísk súperov (5-2-1) a rozdielom triedy zdolali Skalicu. Na ceste za tromi bodmi ich nezastavilo ani skoré vylúčenie Rymarenka.

17:05 - Naopak, spokojní sa budú z východu vracať "belasí". Natiahli dve série - víťaznú v lige na desať duelov a historickú s Michalovcami, s ktorými v najvyššej súťaži stále neprehrali. 

17:00 - Negatívny rekord vytvorili futbalisti od Žitavy a zo Zemplína. Obaja nevyhrali ani na pätnásty pokus. Zlatomoravčania vyšli v štvrtom kole po sebe strelecky naprázdno. Poslednú negatívnu sériu ťahala Senica v sezóne 2017/18. Vyhrala v pätnástom kole.

16:55 - Ján Kozák ml. sa víťazstva nedočkal ani pri svojom treťom dueli na lavičke Košíc. Mužstvo z metropoly východu prehralo na žilinskej umelej tráve 0:1. Mužstvo čaká na strelený gól 449 minút a na trojbodový zápis desiate kolo v rade. 

Košičania vyhrali iba v Slovnaft Cupe.
Košičania vyhrali iba v Slovnaft Cupe.Flashscore

14:50 - Po viac ako 15 rokoch sa vrátil "domov" a v sobotu absolvuje debut v zostave trénera Hyneka. Prvé minúty po návrate si v drese Žiliny proti Košiciam pripíše obranca Tomáš Hubočan. 

14:35 - Žilina by rada zopakovala výkon z ostatného merania síl v Košickej Futbalovej Aréne, kde uspela rozdielom triedy 3:0. "Proti Košiciam sme jasný favorit. V tomto nemôžeme chodiť okolo horúcej kaše. Košice ale budú hladné po výhre. Za tým jednoznačne pôjdu a nič nám neuľahčia. Práve naopak. Navyše, teraz mali väčší čas na napredovanie. Musíme byť v tomto smere ešte hladnejší po výhre," zdôraznil pre mskzilina.sk Jaroslav Hynek.

14:15 - "Dobre vieme, aký futbal hrá Žilina - ofenzívny, útočný, behavý a kombinačný. Nebudeme sa pozerať na to, ako hrajú oni, skôr nás zaujíma náš vlastný výkon. Aj od tohto totiž bude závisieť, čo si domáci proti nám dovolia. Musíme hrať systémom, ktorý nám teraz určuje tréner. V prípade, že budeme do bodky plniť stanovené pokyny, myslím si, že môžeme prekvapiť," prezradil pre fckosice.sk Greššák.

Posledné výsledky Košíc.
Posledné výsledky Košíc.Flashscore

14:05 - Na prvý trojbodový zápis čaká stále lodivod Ján Kozák ml. Po štyroch týždňoch si dal dokopy sval Lukáš Greššák, ktorý sa vracia do zostavy Košíc. Navrátilec medzi elitu ťahá deväťzápasovú sériu prehier a pod Dubňom ho nečaká nič ľahké. Proti sebe nastúpi tretia najlepšia ofenzíva (32) proti najhoršej defenzíve (34).

13:55 - Slovanu sa postupne vrátili šiesti reprezentanti. Z asociačného termínu, ako prezradil Kitka, si šrámy priniesol Nino Marcelli, ktorý sa, pravdepodobne, na Zemplíne nepredstaví. S istotou nenastúpi stopér Richard Križan. V nedávnom pohárovom dueli si poranil koleno a čaká ho, podľa dostupných informácií, niekoľkomesačná pauza. Problémy má stále Vladimír Weiss. Vykartovaný je Marko Tolič.

Tabuľkové porovnanie.
Tabuľkové porovnanie.Flashscore

13:35 - Obhajca majstrovskej trofeje má pred sebou výzvu v podobe natiahnutia víťaznej šnúry už na desať stretnutí. "Opäť bude dôležitý náš prístup k zápasu, ktorý sa zrejme ponesie v intenciách množstva osobných súbojov. Potrebujeme zbierať druhé lopty a snažiť sa držať hru pod kontrolou. Čaká nás veľmi dôležitý duel. Ak by sa nám ho podarilo zvládnuť k spokojnosti, bolo by to veľmi dobré pre postavenie v tabuľke," prízvukuje asistent hlavného trénera Boris Kitka.

13:00 - "Slovan je vždy pojem a tím, kde príde, sa na neho vie vytiahnuť. Každý z hráčov, ktorý proti nemu nastúpi, je motivovanejší a verím, že to tak bude aj u nás. Čaká nás ale mimoriadne ťažký zápas," zdôraznil ofenzívny futbalista Michaloviec Lukáš Jánošík.

Posledné vzájomné zápasy.
Posledné vzájomné zápasy.Flashscore

12:45 - Zemplínčania budú od 15tej pred svojimi fanúšikmi bojovať nielen o prvý triumf v ročníku, ale tiež prelomenie negatívnej bilancie proti "belasým". V ostatných desiatich zápasoch prehrali v každom. V histórii ho nezdolali ani raz z 22 prípadov. Trikrát dokázali remizovať. 

12:25 - Skaličanov čaká ťažký oriešok v podobe Banskej Bystrice, ktorej sa na pôde súperov darí. Patrí im v tomto ohľade tretia priečka (4-2-1). Vonku je efektívny Martin Rymarenko, ktorý nazbieral štyri góly a dve asistencie. 

Tabuľkové postavenie oboch dnešných súperov.
Tabuľkové postavenie oboch dnešných súperov.Flashscore

12:05 - "Chceme sa sústrediť na seba a svoj výkon. Chceme nadviazať na naše dobré výkony z predošlých kôl, aj keď posledný zápas so Slovanom Bratislava sme prehrali, ale po hernej stránke sme neprepadli a ukázali svoju kvalitu. Bude veľmi dôležité, aby sme strelili nejaké góly a aby sme boli hlavne efektívni," zdôraznil pred výkopom s Banskou Bystricou Pavol Majerník pre klubový web mfkskalica.sk

11:45 - Uzdravenie hlásia aj v kabíne Skalice. Do hry sa po reprezentačnej prestávke vráti kreatívny stredopoliar Ján Vlasko. Dlhodobo mimo hry je Denis Baumgartner a kormidelníkovi Majerníkovi vypadol aj Róbert Matejov, ktorého trápila v týždni choroba. 

11:15 - "Tréner Muňoz zmenil niektoré veci. V prvých tréningoch sme sa zameriavali viac na taktiku a držanie lopty. Každý si uvedomuje, že potrebujeme čas na vzájomné spoznanie a adaptáciu, takže prvé dni sú skôr o základoch," skonštatoval pre dac1904.sk kapitán Yhoan Andzouana.

Posledné merania síl.
Posledné merania síl.Flashscore

11:00 - Ako uvádza klubový web fcvion.sk, pri ligovej premiére a lavičke Zlatých Moraviec nebude môcť Michal Hipp využiť služby stopérov Mateja Moška a Gergelyho Tummu. Naopak, Richard Nagy sa uzdravil a môže nastúpiť. Chýbať bude tiež krídelník Milan Kvocera a brankár Matej Slávik.

10:30 - Pod Dubeň cestuje ideálny súper na zlepšenie tejto štatistiky. Košice ťahajú sériu deviatich kôl, z ktorých všetky prehrali. Na pôde súpera triumfovali iba raz a v šiestich prípadoch zlyhali. V predchádzajúcom vystúpení nestačili na vlastnom štadióne na trnavský Spartak, s ktorým prehrali 0:2. V troch kolách po sebe košickí futbalisti nestrelili ani gól. Ich trápenie v koncovke trvá 359 minút. Čo je horšie, počas tohto obdobia vyťahovali loptu zo svojej siete deväťkrát.

09:45 - Žilina sa po reprezentačnej prestávke vracia do Niké ligy pozitívne naladená. Neprehrala v šiestich kolách po sebe, ale trojzápasovú víťaznú šnúru jej prerušil naposledy Trenčín. Na Sihoti remizovali "žlto-zelení" bez gólov. Na domácej umelej tráve majú výbornú bilanciu. Šesťkrát bodovali naplno a len v jednom prípade ťahali za kratší koniec (18 bodov). Lepšiu bilanciu pred svojimi fanúšikmi má iba Slovan Bratislava (19). Súperom naháňa strach určite domáca strelecká potencia Žiliny - 24 gólov.

09:00 - Pri porovnaní ofenzívnej a defenzívnej sily v dueli na východnom Slovensku vyniká útok bratislavského Slovana, ktorý strelil 33 gólov (druhý najlepší v súťaži) v porovnaní s 11 zásahmi Michaloviec (desiate miesto). Aj v defenzíve je Slovan lepší, inkasoval len 12 gólov, čo je najlepšia obrana Niké ligy, kým Michalovce majú jednu z najhorších defenzív (31). 

08:00 - Sobota prinesie štyri duely. Pozornosť bude pútať súboj nových trénerov na lavičkách Dunajskej Stredy a Zlatých Moraviec, celky z opačných pólov tabuľky sa stretnú na Zemplíne, kde Michalovce hostia Slovan. Skalica privíta v bitke dvoch minulosezónnych nováčikov Banskú Bystricu, zatiaľ čo Košice sa predstavia na umelej pôde Žiliny.

24. NOVEMBER

20:10 - Trenčín natiahol nielen sériu bez víťazstva, ale najmä ťahá ďalšiu bez streleného zásahu. Gólové suchoty trvajú pod hradom Matúša Čáka už 309 minút. 

"Ťažký zápas. Od začiatku sa hralo na ťažkom teréne. Už na rozcvičke sme vedeli, že to bude bojovné. Snažili sme sa držať našej hry. V niektorých fázach nám vychádzala, ale musíme strieľať góly. Inak nemôžeme vyhrať. Padla na nás deka, snažíme sa to zlomiť," hodnotil brankár Michal Kukučka, ktorý sa dostal do brány prvýkrát v sezóne.

Flashscore známky pre obe základné zostavy.
Flashscore známky pre obe základné zostavy.Flashscore

20:00 -  Po nástupe na lavičku Ružomberka sa premiérového trojbodového zápisu dočkal lodivod Ondřej Smetana. Podarilo sa mu to v štvrtom stretnutí. 

"Tak, ako sme predpokladali... Museli sme maximálne fungovať v defenzíve a vychádzať z kompaktného bloku. Súpera sme držali na dištanc. Centrované lopty sme, až na výnimky, ukontrolovali. Hlavne v druhom polčase. Sami sme si v priebehu prvého dejstva vypracovali rýchle brejky. Škoda, že sme dosť situácií nevyužili. Verím, že je to niečo, v čom sa budeme zlepšovať," uviedol po záverečnom hvizde pre NovaSport český legionár. 

19:25 - Mizéria zverencov Iliju Stolicu pokračuje aj po 15. kole. V celkovej bilancii čakajú Trenčania na víťazstvo šesť kôl po sebe. Pod Čebraťom natiahli negatívnu sériu na desať duelov bez výhry. 

Štatistika otváracieho duelu 15. kola Niké ligy.
Štatistika otváracieho duelu 15. kola Niké ligy.Flashscore

15:00 - Trenčín nedal gól 219 minút. Naposledy sa presadil Eynel Soares v 51. minúte domáceho stretnutia s Trnavou (2:3). Tím Iliju Stolicu uhral potom bezgólové remízy v Michalovciach a so Žilinou.

14:15 - Ako informuje klubový web mfkruzomberok.sk, do súboja s Trenčínom nemôže zasiahnuť Kristóf Domonkos a otázny je štart aj najlepšieho strelca tímu Štefana Gereca. V doterajšom priebehu strelil tri presné zásahy.

Posledné výsledky Trenčína.
Posledné výsledky Trenčína.Flashscore

13:15 - Liptáci remízou 1:1 v Dunajskej Strede v minulom kole ukončili šnúru troch prehier

na nulu a skórovali (Martin Boďa v 82. min) po 393 minútach bez streleného gólu.

12:30 - Obe mužstvá idú do dnešného zápasu so sériou bez víťazstva. Hráči spod Čebraťa nevyhrali štyrikrát v rade, Trenčania päťkrát.

11:45 - V stretnutiach, v ktorých boli Ružomberčania domácim mužstvom, je bilancia 17-10-6

z jeho pohľadu a v ostatných deviatich vystúpeniach pred svojimi fanúšikmi s Trenčínom sú bez prehry (4 víťazstvá, 5 remíz). Trenčania naposledy pod Čebraťom vyhrali 21. novembra 2015

(3:0, góly van Kessel 2, Schet).

Posledné výsledky Ružomberka.
Posledné výsledky Ružomberka.Flashscore

11:05 - Piatkoví súperi sa poznajú veľmi dobre. V doterajšej histórii odohrali 71 vzájomných zápasov v najvyššej slovenskej súťaži. Mierne navrch má v celkovej bilancii Ružomberok, ktorý vyhral 27-krát. Trenčín uspel 25-krát, 19 duelov sa skončilo remízou.

10:30 - "Ružomberok má rýchlych hráčov a nebezpečné protiútoky. Po strate lopty sa ju snaží pressingom získať späť. V našom hernom pláne sme však sami sebe najväčším protivníkom. Pokiaľ budeme koncentrovaní a v našej hre bude dostatočná vášeň, môžeme súperiť s akýmkoľvek mužstvom. Je to len o nás," vyjadril sa pre YouTube kanál AS Trenčín pred piatkovým meraním síl ukrajinský stopér Taras Bondarenko.

09:00 - V ostatných dvoch vzájomných stretnutiach vyhral domáci celok zhodne 4:1. Bude sa takýto scenár opakovať aj do tretice? Zaujímavosťou rovnako je, že AS nevyhralo pod Čebraťom od 22. apríla 2017!

Posledných päť vzájomných súbojov Ružomberka a Trenčína.
Posledných päť vzájomných súbojov Ružomberka a Trenčína.Flashscore

08:00 - Pätnáste kolo odštartuje v piatok súboj Ružomberka a Trenčína od 17:30. Domáci by sa radi vzdialili zostupovým vodám, hostia by zase chceli navýšiť náskok na siedmu Banskú Bystricu.

23. NOVEMBER

19:00 - Počas reprezentačnej prestávky došlo aj k zmenám na trénerských pozíciách. Zlaté Moravce už nevedie Vladimír Cifranič, kormidla sa ujal Michal Hipp. Z Dunajskej Stredy odišiel Adrián Guľa a nahradil ho Xisco Muňoz.

18:45 - Roman Skuhravý sa pred koncom jesennej časti dohodol s vedením Podbrezovej na novom štvorročnom kontrakte.

18:35 - Spartak Trnava má nového generálneho manažéra. Stal sa ním Martin Hudec, ktorý v klube pracuje od konca minulej sezóny.

18:30 - Do pätnásteho kola vstupuje Podbrezová ako tím s najlepšou ofenzívou v súťaži, strelila 34 gólov. O jeden menej zaznamenal Slovan, nasleduje Žilina (32). Na opačnom póle sú Košice s 34 inkasovanými zásahmi, defenzívou sa pýšiť nemôžu ani Michalovce (31) či Zlaté Moravce (24). ViOn sa zatiaľ presadil celkovo len sedemkrát, z toho na šiestich zásahoch sa podieľal Karol Mondek (4+2).

18:00 - Brankár Vozinha z Trenčína udržal už sedemkrát čisté konto. V piatich prípadoch sa to podarilo Richardovi Ludhovi, Dominikovi Takáčovi a Milanovi Borjanovi.

Výsledky predošlého kola Niké ligy.
Výsledky predošlého kola Niké ligy.Flashscore

17:30 - Na čele tabuľky strelcov sa momentálne nachádzajú dvaja osemgóloví Róbert Polievka a Dávid Ďuriš. Sedem zásahov má Aleksandar Čavrič, ktorý skóroval v siedmich súťažných stretnutiach po sebe. Šesťkrát sa presadili Mark Assinor, Tigran Barseghajn a Martin Rymarenko. Na čele tabuľky asistentov sa nachádzajú Dávid Strelec a Polievka so šiestimi prihrávkami. Nasledujú Mário Sauer a Peter Kováčik s piatimi. V súčte je najproduktívnejší Polievka (8+6).

17:00 - Kolo číslo štrnásť prinieslo kvalitné individuálne výkony, z ktorých sme pre vás vytvorili ideálnu jedenástku jednotlivcov z Niké ligy. Viac v článku.

16:30 - Slovan Bratislava má na prvom mieste tabuľky už šesťbodový náskok a ťahá sériu deviatich výhier v Niké lige. Druhá Žilina má o dva body viac ako tretia Trnava. Prvá šestka je poriadne vyrovnaná, keďže len tesne zaostáva Podbrezová, piaty Trenčín a šiesta Dunajská Streda. Dukla zaostáva za DAC iba o dva body, nasleduje Skalica a Ružomberok. Nedarí sa Košičiam, ktoré majú sedem bodov a ich náskok pred stále na výhru čakajúcimi Michalovcami a Zlatými Moravcami sa neustále zmenšuje.

16:00 - Pred nami je ďalšie kolo Niké ligy. Opäť vás vítame pri pravidelnom trackeri. Tradične si v ňom počas víkendu budete môcť prečítať najnovšie správy, ktoré hýbu najvyššou slovenskou súťažou. K predošlému kolu sa môžete vrátiť pohľadom cez udalosti.

Tabuľka Niké ligy pred štartom 15. kola.
Tabuľka Niké ligy pred štartom 15. kola.Flashscore