Krajší gól som v živote nedal, tešil sa Bainovič. Trnava vonku stále neprehrala

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Krajší gól som v živote nedal, tešil sa Bainovič. Trnava vonku stále neprehrala

Ludha na strelu Bainoviča nemal žiadny nárok.
Ludha na strelu Bainoviča nemal žiadny nárok.TASR
Podbrezová ukončila domácu neporaziteľnosť, Trnava pokračuje vo veľmi dobrých výsledkoch na trávnikoch súperov, kde ešte neprehrala. Na Horehroní sa v Zápase mesiace Niké ligy bolo na čo pozerať.

Pred zápasom na Horehroní stále snežilo, ale hracia plocha bola pripravená na jednotku. Teplomer v čase výkopu ukazoval niečo málo pod nulou. Umrznutých divákov potešili aj Chlopi z Heľpy, ktorí spievali nedávno hymnu v reprezentačnom zápase Slovenska proti Islandu. Do Podbrezovej merala cesta aj početná skupina fanúšikov Trnavy, ktorá mohla byť spokojná.

Podbrezová - Trnava 1:2

Skóre síce otvoril Blahút, ale po zmene strán ho Spartak otočil. Najskôr vyrovnal Ďuriš a potom nádherným gólom z priameho kopu rozhodol Filip Bainovič. Jeho životná rana sa vzniesla ponad múr, od brvna sa odrazila za čiaru a následne sa hornej žrde dotkla ešte raz: "Krajší gól som počas kariéry nedal. Či to bude aj gól mesiaca, tak to uvidíme," usmieval sa Srb.

Prekonaný brankár Ludha mal jasný názor na to, či sa to dalo chytiť: "Asi nie, možno s nejakým šťastím, ale trafil to neskutočne. Nemám čo k tomu povedať. Celý zápas sme boli lepší, mali sme šance a držali sme loptu. Trnava mala štyri situácie, pri ktorých mohla ohroziť bránu, ale dve využila. Ten priamy kop, to bolo niečo unikátne. Ja si však myslím, že sme boli lepší. Zápas ma mrzí, pretože sme mali na to, aby sme to zvládli," hovorila domáca jednotka.

Trnava je vonku najlepším tímom, získala už dvadsať bodov. Počas ôsmich stretnutí šesť vyhrala a v dvoch remizovala: "Najdôležitejšie je, že sme vyhrali, pretože sme hrali s veľmi ťažkým súperom. Celý čas to bolo otvorené a aj súper, rovnako ako my, ukázal veľmi dobrú kvalitu. Nám sa vonku veľmi dobre darí, máme peknú sériu. Musíme to potvrdiť aj doma. Nemôže byť každý moment perfektný, ale ak chceme byť v tabuľke hore, tak musíme aj takéto stretnutia doviesť do víťazného konca," tvrdí Bainovič.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Tréner Michal Gašparík si všimol isté nedostatky. Rovnako ako výsledkovo, tak ani herne nebol prvý polčas zo strany hostí optimálny: "Začiatok bol slabý a zaspatý a domáci išli zaslúžene do vedenia. Od 15. minúty sme prebrali iniciatívu a boli sme pocitovo mierne lepším mužstvom, dobre sme kombinovali. Chceli sme sťažiť domácim vysoké držanie lopty, ktoré v domácich zápasoch majú, čo sa nám darilo. Škoda, že to nevyústilo do vyrovnania v prvom polčase," hodnotil trnavský lodivod.

"Stále sme verili, pomohli sme si štandardkou a dali rýchly gól, Podbrezová opäť prebrala iniciatívu. Hral sa obojstranne dobrý futbal, ktorý trocha brzdil terén, lopta sa kĺzala boli tam nevynútené straty. V tomto zápase sme boli nakoniec o trochu šťastnejší, keď to Bainovič nádherne trafil. Potom sme ustáli tlak domácich. Bolo to veľmi dôležité víťazstvo z pohľadu tabuľky, ani 30 bodov nezaručuje istotu a veľa mužstiev sa bude o šestku biť do posledného kola," myslí si Gašparík.

Aktuálna tabuľka Niké ligy.
Aktuálna tabuľka Niké ligy.Flashscore

Domáci lodivod Roman Skuhravý mal na priebeh o niečo iný názor. Podbrezovej nepomohli ani špeciálne retro dresy, v ktorých nastúpila.

"Mali sme plán a ten sa nám darilo plniť, čo sa týka hry s loptou, s výpadkami celý zápas. Po dueli môžete byť smutní, lebo prehra smutná je, ale nie je potreba byť kritický. Dostali sme veľmi lacné góly, pretože sme sa na štandardky pripravovali. Nesúhlasím s trénerom, lebo s výnimkou 20 minút na konci prvého polčasu sme boli lepší a mali sme šance. Neboli to však príležitosti, na ktoré sme zvyknutí. Hráči Trnavy majú skúsenosti uhrať takýto zápas a pre nás je to ďalšia výzva ako byť ešte lepší a konkurencieschopnejší takýmto tímom. Pravda je, že súťaž je zaujímavá a každé mužstvo si za šestkou pôjde svojím spôsobom a my si po ňu pôjdeme takto," vyjadril sa český kouč.