Už nás nemá čo brzdiť, tvrdí Hynek. Žilina chce do tretice využiť pohárový týždeň Trnavy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Už nás nemá čo brzdiť, tvrdí Hynek. Žilina chce do tretice využiť pohárový týždeň Trnavy
Vráti sa Žilina späť na druhé miesto Niké ligy?
Vráti sa Žilina späť na druhé miesto Niké ligy?mskzilina.sk
Tretie nadstavbové kolo Niké ligy sa uzavrie v nedeľu zápasom medzi Trnavou a Žilinou so začiatkom o 17:30. Zatiaľ čo už nikto nepochybuje o tom, že titul pôjde znova na Tehelné pole, tak otázka druhého miesta zostáva naplno otvorená.

O post vicemajstra sa v priamom súboji stretne druhý Spartak so 45 bodmi a tretie MŠK so 44. Posledné slovo rozhodne nepovedala ešte ani Dunajská Streda - tá však pred nedeľou zaostáva za aktuálnym víťazom Slovenského pohára o štyri body, v piatok pritom remizovala na pôde Ružomberka 1:1.

Odborníci posúvajú do úlohy favorita domácu Trnavu, avšak hostia zo Žiliny by si radi sedem kôl pred koncom prinavrátili pocit z druhého miesta, o ktoré prišli pred asociačnou prestávkou. 

Aktuálna tabuľka Niké ligy.
Aktuálna tabuľka Niké ligy.Flashscore

"Počas repre pauzy sme sa všetci uzdravili, tím poctivo pracoval, hoci prakticky polovica družstva bola preč. Chalani sa však z repre vrátili prevažne s dobrými výsledkami a ich chuť sa preniesla aj do posledných tréningových dní. Pred nedeľou máme pozitívne pocity," približuje situáciu v kabíne pre mskzilina.sk český tréner šošonov Jaroslav Hynek.

"Už nás nemá čo brzdiť, je len na nás, ako sa nadýchneme a ako dokážeme stupňovať našu výkonnosť. Videli sme aj v zápasoch, kedy to nevyšlo, že výkonnostne stúpame. Je škoda, že sme nezvládli duely s DAC, lebo tam sme mali na viac. Úprimne, je to pre nás strata bodov. Vyhodnotili sme si príčiny… Určite chceme z tejto sezóny "vytrieskať" maximum, stále je to v našich rukách," zamyslel sa lodivod tretieho celku tabuľky.

Žilina síce dvakrát po sebe vyhrala nad Trnavou, predtým však naposledy zvíťazila ešte 13. marca 2021.
Žilina síce dvakrát po sebe vyhrala nad Trnavou, predtým však naposledy zvíťazila ešte 13. marca 2021.Flashscore

Žilinčania už dvakrát Trnavu v tejto sezóne porazili. Zakaždým to bolo pred, respektíve po týždni, keď mal slovenský zástupca povinnosti v Európe. Tretieho septembra hynekovci zvíťazili vonku 2:0 - tri dni predtým slávil Spartak postup do skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy v Košiciach po vyradení ukrajinského Dnipra. 

V druhom prípade (8. decembra) žlto-zelení triumfovali doma 1:0 - bolo to šesť dní pred trnavskou prehrou a rozlúčkou s Európou na pôde tureckého Fenerbahce (0:4). Do tretice čaká tri dni po meraní síl so Žilinou na Spartak pohárová bitka - tentokrát v rámci semifinále Slovnaft Cupu doma s Podbrezovou (streda o 15:30).

Autorom jediného gólu v decembrovom meraní síl bol Samuel Gidi.
Autorom jediného gólu v decembrovom meraní síl bol Samuel Gidi.mskzilina.sk

"Iste, bolo to v čase, kedy mala Trnava európske povinnosti. Aj teraz po našom dueli čaká gašparíkovcov semifinále pohára. Dôležité však je, že ich dokážeme zdolať na ich trávniku i u nás," je si vedomý štatistiky Hynek. 

A čo očakávajú hostia na Štadióne Antona Malatinského? "Trnava je známa svojím pragmatickým futbalovom, skúsenosťou v brejkoch. Spartak má svoju silu, pozná ju. My však veríme vo svoje sily. Potrebujeme byť však sebavedomí, v tlakových situáciách byť presní a prekonať dva defenzívne kroky k trnavskej bráne," doplnil 48-ročný rodák zo Šternberku.

Trnava - Žilina (nedeľa, 17:30)