Sme kúsok od toho, aby sme boli lepší ako Slovan, hovorí Skuhravý. Marcelliho životný gól

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sme kúsok od toho, aby sme boli lepší ako Slovan, hovorí Skuhravý. Marcelliho životný gól

Marcelli rozhodol vyrovnaný zápas proti Podbrezovej.
Marcelli rozhodol vyrovnaný zápas proti Podbrezovej.TASR
Veľmi dobrý futbal z oboch strán ponúkol sobotný zápas Slovana proti Podbrezovej, v ktorom mali šance oba tímy. Každému pomohla aj konštrukcia brány, ale v závere rozhodol o výhre domácich mladík Nino Marcelli (18).

Pre kométu tejto sezóny to bol už ôsmy ligový gól, pričom len tri stráca na prvé miesto. "Tréner mi povedal, nech to rozhodnem gólom či prihrávkou. Dlho som si počkal na takúto loptu, našťastie, prišla v poslednej minúte a skóroval som," povedal Marcelli pre kluboý web.

Slovan - Podbrezová 2:1

Emócie boli ešte väčšie pre to, že víťazný zásah sa zrodil v nadstavení: "Pripravil som si to. Snažil som sa rozhýbať obrancu, brankár cez neho nevidel. Keď som uvidel malinký voľný priestor, snažil som sa tam uložiť strelu, čo sa podarilo," opisoval rozhodujúci moment.

"Mojím osobným cieľom je dať desať ligových presných zásahov, chýbajú ešte dva. Verím, že ich pridám a pomôžem tímu v ceste za titulom. Môžem však povedať, že tento gól bol zatiaľ najdôležitejší v mojej kariére. V živote som ešte nedal v poslednej minúte rozhodujúci gól," prezradil Marcelli.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Mladíka chválil takisto hlavný tréner Vladimír Weiss: "Poslal som ho na ihrisku so zámerom, aby rozhodol. Nechcel som ho dávať od začiatku, hral za reprezentáciu so Španielskom i Maltou, vrátil sa veľmi unavený. Ukázal svoju nespornú kvalitu i talent, toto sú situácie pre jeho pozíciu, pretože aj keď vedome viete, čo urobí, tak to má natoľko kvalitné, že mu to vyšlo aj proti najlepšiemu hráčovi súpera," podotkol kormidelník Slovana.

Súhlasil s ním aj podbrezovský kouč Roman Skuhravý, pretože Marcelli sa dostal k strele cez Petra Kováčika: "Náš najlepší hráč nechal Marcelliho prejsť do streleckej pozície, čo vždy smrdí problémom, a boli sme za to potrestaní," uvedomoval si český lodivod.

Aktuálna tabuľka prvej šestky.
Aktuálna tabuľka prvej šestky.Flashscore

"Nezostáva mi nič iné ako pogratulovať Slovanu za školu, ktorú nám opakovane dáva. Nechcel som sa toho znovu dožiť, no v takýchto kľúčových momentoch skrátka rozhoduje kvalita, ktorá je stále na strane Slovana. Stala sa pre mňa triviálna defenzívna situácia v 91. minúte, keď Kabongo mieril k bráne namiesto napádania súpera. Pre nás vynikajúci, poučný a dôležitý zápas," nadviazal.

Napriek tomu Skuhravý verí, že Podbrezová je naďalej na správnej ceste: "Do 65. minúty sme mali zápas pod kontrolou. Gól v 92. minúte je vec, ktorú riešime deň čo deň na tréningu. Hráčom nemám veľmi čo vytknúť. Sme kúsok od toho, aby sme boli lepší ako Slovan. Ja o tom nepochybujem," nechal sa počuť v pozápasovom stretnutí pre Voyo.

Weiss vyzdvihol nastavenie tímu. "Mužstvu som povedal, že chcem vidieť charakter, že v takom prípade vyhráme. Som veľmi rád, pretože síce sme mali aj hluché miesta, no tento tím opäť potvrdil, čo ho zdobí, a to je práve charakter. Toto si na hráčoch vážim, že idú až do odpadnutia, čo sa potvrdilo," dodal.