Vracia sa tam, kde prežil historickú sezónu. Balaj mieri domov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vracia sa tam, kde prežil historickú sezónu. Balaj mieri domov

Balaj počas prvého pôsobenia vo ViOn-e proti Slovanu.
Balaj počas prvého pôsobenia vo ViOn-e proti Slovanu.TASR
Do konca aktuálneho ročníka bude pri Žitave hosťovať najlepší strelec klubu zo sezóny 2020/21. Filip Balaj v drese Zlatých Moraviec nastrieľal 16 gólov v 28 zápasoch a klub takmer dotiahol do predkola Európskej konferenčnej ligy.

Hneď po svojej najlepšej sezóne v kariére sa dvadsaťšesťročný útočník upísal na tri roky Cracovii Krakov. Lenže v poľskej Ekstraklase sa výrazne nepresadil. V priebehu ostatných dvoch rokov 16 zápasov a strelil dva góly. Posledný polrok strávil na hosťovaní v českom Zlíne. V sedemnástich dueloch sa trikrát radoval z presného zásahu a pomohol tímu zachrániť sa medzi elitou. 

"Cítil som potrebu spraviť zmenu, navyše ViOn a celé prostredie dobre poznám. Mám len najkrajšie spomienky na tento tím. ViOn mi dal veľa počas tej jednej sezóny. Teraz prichádzam skúsenejší a budem mu to chcieť vrátiť," uviedol pre klubový web fcvion.sk Filip Balaj.

Ako ďalej prezradil, mužstvo pod vedením trénera Vladimíra Cifraniča sleduje. Tabuľkové postavenie nezodpovedá hre na ihrisku. Zlatomoravčania sú po piatom kole predposledné. Štyrikrát prehrali a raz remizovali doma s Trnavou. Naposledy sa vrátili spod žilinského Dubňa s prehrou 2:3, keď viedli 2:0.

"Proti tímom trénera Cifraniča sa mi nikdy nehralo ľahko, o to viac sa teším na novú výzvu. Ak sa mi tu bude dariť, nemal by som problém ostať aj dlhšie než túto sezónu. Keď sa ozval ViOn, bol okamžite mojou jedinou voľbou. Ďakujem funkcionárom Zlatých Moraviec, že ich to neodbilo a po dlhých rokovaniach vyriešili prestup. Z návratu domov mám radosť aj preto, že v októbri máme termín pôrodu, aspoň manželke Kristínke so všetkým pomôžem," prezradil fanúšikom. 

Premiéru v staronovom drese môže prežiť už počas víkendu. Zlaté Moravce cestujú na pôdu nováčika z Košíc.