Weissa trápi chronický zápal, vrátiť sa chce v novom roku: Zostávam pozitívne naladený

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Weissa trápi chronický zápal, vrátiť sa chce v novom roku: Zostávam pozitívne naladený

Weiss ml. si musí doliečiť achilovku.
Weiss ml. si musí doliečiť achilovku.TASR
Kapitán futbalistov bratislavského Slovana Vladimír Weiss mladší (34) sa pre zdravotné problémy v tomto kalendárom roku na trávniku už neobjaví. Ofenzívny ťahúň úradujúceho majstra chce v nadchádzajúcom období vyvinúť maximum pre doliečenie achilovky, ktorá ho dlhšie limituje.

Weiss ml. pre klubový web uviedol: "S hlavným trénerom i vedením klubu sme sa dohodli, že už to do konca roka nebudeme siliť. Pokúsim sa dať dokopy tak, aby som v januári mohol na sto percent začať zimnú prípravu."

Účastníka troch veľkých šampionátov v prebiehajúcej sezóne obmedzujú problémy s achilovkou. "Trápi ma chronický zápal. Noha si ešte potrebuje oddýchnuť. Podstupujem rôzne procedúry a robím, čo sa dá, aby som sa mohol v novom roku vrátiť na ihrisko," vysvetlil.

Jeden z najskúsenejších hráčov Slovana túži po návrate do ligových duelov a rovnako aj zažiť jarnú vyraďovaciu fázu Európskej konferenčnej ligy. "Snažím sa dať dokopy, akokoľvek sa dá. Na druhej strane, nedá sa hrať futbal donekonečna v nejakom diskomforte. Preto v januári uvidíme, ako na tom budem a čo bude ďalej. Verím, že to bude v poriadku a na jarnú časť budem k dispozícii. Zostávam pozitívne naladený," dodal v rozhovore pre stránku skslovan.com.

Tvorca hry Slovana prechádza neľahkou skúškou.
Tvorca hry Slovana prechádza neľahkou skúškou.TASR

Aj počas maródky sleduje výkony svojich spoluhráčov a rovnako vníma podporu zo strany priaznivcov, ktorí naňho nezabúdajú ani v čase, keď ich nemôže tešiť svojou hrou na ihrisku: "Som veľmi rád, že sa chalanom darí. Ukazujú silu nášho kolektívu, o ktorej som hovoril už dávnejšie. Verím, že vyhrajú tri zostávajúce zápasy do konca roka. Od jari budem robiť všetko pre to, aby som im opäť pomohol na ihrisku." 

K návratu do plnej tréningovej i zápasovej záťaže mu značne pomáha aj pozitívna spätná väzba od podporovateľov jeho i klubu. "Ďakujem našim fanúšikom, ktorí ma motivujú k návratu. Na autogramiáde pred zápasom s Košicami, keď som bol pre zranenie dosť psychicky dole, mi množstvo detí a našich malých fanúšikov dodalo neskutočnú energiu," uzavrel.