Žilina strávi zimu na druhom mieste. Dobrá vizitka, ale ostávame ostražití, hodnotí Hynek

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Žilina strávi zimu na druhom mieste. Dobrá vizitka, ale ostávame ostražití, hodnotí Hynek

Tréner Hynek považuje jeseň za dobrú vizitku mužstva.
Tréner Hynek považuje jeseň za dobrú vizitku mužstva.TASR
Futbalisti Žiliny aj po sobotňajšej prehre v poslednom jesennom kole Niké ligy prezimujú na druhom mieste v tabuľke. Nič na tom nezmenil ani fakt, že Banská Bystrica ich zdolala 3:1 a pretrhla im deväťzápasovú sériu bez prehry.

Tím spod Dubňa síce v sobotu pod Urpínom viedol po góle kapitána Minárika, avšak Bystričania následne vývoj duelu otočili. "Zo začiatku to bolo vyrovnané. Hralo sa na ťažkom teréne, ale na dobre pripravenom ihrisku. Ťažko sa kombinovalo, neľahko sa hľadali presné prihrávky. Polčas sme ustáli s čistým kontom, mali sme viac striel ako súper," hodnotil práve Minárik a pokračoval:

"Druhú polovicu sme začali dobre, mali sme šance. Odolali sme domácej penalte, dostali sa do vedenia, ale hneď sme si nechali streliť gól. Obdržali sme lacné tri zásahy, ktoré neboli súperom nejako extra vybojované. Možno šťastie, ktoré pri nás stálo v ostatných zápasoch, nám teraz chýbalo. Celé to na nás spadlo. Je to krutá prehra.“

Posledné ligové výsledky Žiliny.
Posledné ligové výsledky Žiliny.Flashscore

K ukončeniu jesennej časti kapitán Žiliny dodal: "Určite sme takto nechceli zakončiť kalendárny rok, ktorý bol pre nás posunom. Začiatok jesene bol ťažký - účasť v pohárovej Európe, nejaké porážky, ale práve to nám ukázalo smer, ktorým sa máme posunúť. Od toho sme sa potom odrazili a ťahali sme peknú šnúru bez prehry. S jeseňou môžeme byť spokojní, ale s posledným duelom veľmi nie."

"Šošoni" si dobre uvedomujú, že i napriek druhej priečke musia účasť v nadstavbovej časti o 1. až 6. miesto potvrdiť aspoň jednou výhrou v prvých piatich jarných kolách, ktoré sú poslednými v základnej časti Niké ligy. 

"Musíme splniť základný cieľ a poistiť si umiestnenie v prvej šestke. Pokiaľ je to iba v teoretickej rovine, tak som pokorný. Vlani Ružomberok potreboval uhrať jeden bod a napokon ho neuhral. My sme potrebovali deväť a uhrali sme ich. Nie je to jednoduché, môže sa stať čokoľvek. Sme ostražití. Aj zápas v Banskej Bystrici ukázal, že vlci v tabuľke za nami sú. V minulom roku sme naháňali vrch tabuľky, teraz súperi naháňajú nás. Sme radi, že sme v tejto pozícii i a chceme ju obhájiť. To je ďalšia výzva,“ uviedol žilinský tréner Jaroslav Hynek.

Žiline koncoročná bodka na ihrisku Dukly nevyšla.
Žiline koncoročná bodka na ihrisku Dukly nevyšla.TASR

Český lodivod sa vyjadril aj k uplynulému obdobiu ligy. "Sme určitým spôsobom spokojní. S jedlom rastie chuť, chceli sme vyšperkovať jeseň a zvládnuť súboj v Bystrici, bolo o čo hrať. Mohli sme si už definitívne poistiť účasť v prvej šestke. Každopádne zimovať na druhom mieste je pre tento mladý tím dobrou vizitkou. Po kolísavom začiatku a vypadnutí z EKL sme natiahli dobrú šnúru. Výkonmi sme si svoje miesto zaslúžili, potvrdzovali sme svoju kvalitu. Na jar môžeme bojovať o ďalšie ciele,“ uzavrel Hynek.