Arsenal prišiel o dlhú sériu. Premier League môže priniesť čokoľvek, hovorí Rice

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Arsenal prišiel o dlhú sériu. Premier League môže priniesť čokoľvek, hovorí Rice
Arsenal prekvapivo podľahol Aston Ville.
Arsenal prekvapivo podľahol Aston Ville.Profimedia
Futbalisti Arsenalu zaznamenali stratu v boji o titul v anglickej Premier League. V zápase 33. kola podľahli na svojom trávniku Aston Ville.

V nedeľnom zápase nedokázal Arsenal predĺžiť svoju šnúru ligových víťazstiev, ktorú ťahal od začiatku roka. S Aston Villou, ktorá mieri prvýkrát od roku 1983 do Ligy majstrov, prehral 0:2. Manchester City si tak zaistil vedenie v tabuľke už v sobotu, keď vyhral nad nováčikom z Lutonu 5:1.

O dva góly na Emirates Stadium sa postarali Ollie Watkins a Leon Bailey. Prvý menovaný má v tejto sezóne už 19 gólov, čo je len o jeden menej než vedúci kanonier ligy Erling Haaland z Manchestru City.

Arsenal - Aston Villa 0:2

"Nikto nepredpokladal sériu, ktorú sme mali od januára. Dnes sa skončila, je potrebný reštart. Myslím si, že ešte prídu nečakané zmeny. Tri neuveriteľné tímy sú v trojboji a ako ste videli, Premier League môže priniesť čokoľvek," zhodnotil stredopoliar Declan Rice z Arsenalu.

Jeho tím mal skvelý prvý polčas a proti Leandrovoi Trossardovi sa vyznamenal aj brankár hostí Emiliano Martínez. Ten pôsobil osem rokov v londýnskom klube, väčšinu času však strávil na hosťovaniach a za Gunners odohral dokopy len 38 zápasov.

Rok a pol na lavičke Arsenalu strávil aj jeho terajší tréner Unai Emery. "Vo všeobecnosti nie sme konzistentní, ale dnes sme boli," povedal.