Arsenal sa priebežne vrátil na čelo tabuľky, dôležité víťazstvo pre Burnley

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Arsenal sa priebežne vrátil na čelo tabuľky, dôležité víťazstvo pre Burnley
Arsenal je priebežne na prvom mieste tabuľky.
Arsenal je priebežne na prvom mieste tabuľky.TASR
Futbalisti Arsenalu vyhrali v sobotnom zápase 34. kola anglickej Premier League na ihrisku Wolverhamptonu sa vrátili sa na prvé miesto tabuľky, kde majú 74 bodov, teda o jeden viac ako Manchester City, no ten má jeden duel k dobru. V nedeľu sa môže na rovnaký počet bodov dotiahnuť Liverpool.

Wolverhampton - Arsenal 0:2

Arsenal ukončil trojzápasovú sériu bez výhry, keďže dvakrát nevyzrel na Bayern v Lige majstrov a v lige podľahol Aston Ville. Vonku v rámci PL však Gunners neinkasovali už šesť duelov po sebe, pričom nepriestrelnosť trvá 541 minút. V týchto dueloch majú zverenci trénera Artetu skóre 22:0. Nevyhrali iba proti Manchestru City.

Kanonieri navyše neprehrali až 41 posledných zápasov PL, keď cez prestávku viedli (38-3-0). Favorit zdolal Wolves už šiesty raz po sebe. Leandro Trossard strelil svoj deviaty gól v tejto sezóne Premier League a zažíva tak najlepší ročník v rámci najvyššej anglickej ligy, pričom vo všetkých súťažiach skóroval štrnásťkrát.

Je to jeho najlepší počin od sezóny 2018/19, keď dal za Genk až 22 gólov. Gabriel Jesus prispel štvrtou asistenciou v sezóne a celkovo 39. v PL, ale gól nedal od 30. januára. Poistku pridal Martin Ødegaard, do siete Wolves sa trafil v oboch zápasoch tohto ročníka PL.

Wolverhampton predĺžil sériu bez výhry na päť ligových a šesť súťažných zápasov, v tabuľke ostáva jedenásty, zatiaľ čo Arsenal poskočil priebežne na prvé miesto.

Luton - Brentford 1:5

Brentford zaznamenal svoje najvyššie vonkajšie víťazstvo v Premier League a len druhý raz vyhral stretnutie najvyššej anglickej súťaže o štyri góly. Premiérovo sa to podarilo v auguste 2022 proti Manchestru United (4:0). Dvakrát sa presadil Yoane Wissa a celkovo má na konte desať zásahov, čo je jeho najlepšia sezóna v najvyššej lige.

Obranca Reguilón od januárového príchodu do Brentfordu zaznamenal už štvrtú asistenciu, pričom predtým takto prispel v sezóne 2021/22, keď hrával za Tottenham. Luton klesol na osemnástu zostupovú priečku.

Sheffield United - Burnley 1:4

Burnley len tretí raz v histórii Premier League vyhralo vonku a strelilo aspon štyri góly. Podarilo sa im to proti Hullu (2010) a Wolverhamptonu (2021). Nováčik vyhral na Bramall Lane prvý raz od roku 2008, ale ostáva na predposlednej pozícii o tri body za sedemnástym Nottinghamom.

Sheffield United sa stal prvým tímom, ktorý v domácich zápasoch počas jednej sezóny PL inkasoval 50 alebo viac gólov. V rámci najvyššej súťaže bol historickým rekordom zápis Aston Villy z ročníka 1935/36 (56). Jacob Bruun Larsen strelil piaty gól v sezóne, čo je je najlepší počin v kariére.

Lorenz Assignon strelil prvý gól v Premier League a pridal aj asistenciu. Sheffield United ostáva na poslednej priečke.