Arsenal v zime káder neposilnil. Som presvedčený, že to je najlepšia cesta, tvrdí Arteta

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Arsenal v zime káder neposilnil. Som presvedčený, že to je najlepšia cesta, tvrdí Arteta

Arteta sa rozhodol, že v zime svoj tím neposilní.
Arteta sa rozhodol, že v zime svoj tím neposilní.Profimedia
Arsenal prekvapil fanúšikov aj konkurenciu tým, že počas zimného prestupového obdobia nikoho nepriviedol. Počas januára sa rozlúčil len s niekoľkými hráčmi. Tréner Mikel Arteta (41) napokon nepovolal do boja ani nového strelca, o ktorom sa v posledných mesiacoch toľko špekulovalo.

Do zvyšku sezóny vstúpia "Gunners" bez čerstvých posíl, ale španielsky stratég svojmu tímu verí. "Som presvedčený, že to bola najlepšia cesta. Verte mi, mám rád svojich hráčov. Budú strieľať góly a budeme na vrchole, oni budú," nechal sa počuť Arteta pre klubovú stránku londýnskeho giganta.

Španiel sa netají tým, že plánuje viac využívať mladých hráčov, ale najprv ich musí rozvíjať. "To je určite naša vízia. Chceme produkovať talenty a pomáhať im. Musia si to však zaslúžiť a tvrdo pracovať," pokračoval lodivod aktuálne tretieho tímu anglickej Premier League.

Postavenie Arsenalu pred 23. kolom Premier League.
Postavenie Arsenalu pred 23. kolom Premier League.Flashscore

Arsenal čaká v nedeľu náročná misia, keďže si zmeria sily s aktuálnym lídrom Liverpoolom. "Kanonieri" si proti "The Reds" veria, hoci v poslednom čase neboli v najlepšej forme. Z ostatných piatich zápasov vyhrali len dva, dva prehrali a jeden remizovali.

"V tejto sezóne sa nám už podarilo poraziť veľké tímy a toto je ďalšia príležitosť. Obrať Liverpool o body by nám zvýšilo sebavedomie a zlepšilo naše postavenie v tabuľke. Hráme doma pred našimi fanúšikmi a chceme im urobiť radosť," uzavrel Arteta, ktorý sa bude snažiť odplatiť prehru zo 7. januára, keď Arsenal podľahol Liverpoolu na Emirates Stadium 0:2 v FA Cupe.

Arsenal - Liverpool (nedeľa, 17:30)