Arteta chválil po víťazstve Nketiaha, výkon mužstva ho nepotešil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Arteta chválil po víťazstve Nketiaha, výkon mužstva ho nepotešil

Arteta prežíval záver duelu veľmi emotívne.
Arteta prežíval záver duelu veľmi emotívne.Reuters
Manažér Arsenalu Mikel Arteta (41) nebol spokojný s výkonom svojho tímu v druhom polčase sobotňajšieho zápasu proti Nottinghamu Forest (2:1), ale odľahlo mu, že novú sezónu Premier League odštartovali ziskom troch bodov.

Góly Eddieho Nketiaha a Bukaya Saku priniesli Arsenalu vedenie 2:0, ale v druhom polčase ubrali nohu z plynu, čo umožnilo súperovi udrieť z protiútoku prostredníctvom Taiwa Awoniyiho a pripraviť bláznivých posledných 15 minút.

"V tejto súťaži je vždy ťažké vyhrať prvý zápas. Myslím si, že sme si zaslúžili vyhrať," povedal Arteta pre TNT Sports.

"Zápas sme však nerozhodli a 2:0 v Premier League je naozaj nebezpečný výsledok. Po rohovom kope sme boli nekoncentrovaní na protiútok, oni dali gól a skomplikovali sme si situáciu."

Keď Arsenal viedol 2:0, tréner Nottinghamu Steve Cooper poslal na trávnik Anthonyho Elangu a Awoniyiho, pričom sa táto dvojica postarala o gól.

"Nemôžete im nič darovať a dnes sme im dali nádej v podobe gólu. V tejto súťaži sa to nevypláca. Tento tím je dobre organizovaný a súťaživý. Keď chce, využíva fyzickú stránku a nepotrebuje veľa síl na strelenie gólu," dodal španielsky stratég.

Arteta však pochválil Nketiaha a povedal, že si svoje miesto v základnej zostave zaslúžil na tréningu po tom, čo sa nedostal do výberu pri víťazstve nad Manchestrom City v Community Shield.

"Je jasným príkladom toho, čo budeme v tejto sezóne potrebovať. Bol veľmi sklamaný, že proti City nenastúpil. Povedal mi, že si zaslúži byť na trávniku. Na tréningu usilovne drel a dal mi dôvod, aby som ho postavil na ihrisko. Dôveru dnes splatil gólom," uzavrel lodivod. Arteta však poznamenal, že Nketiah si bude musieť svoje miesto v súboji s Crystal Palace opäť zaslúžiť.

Arteta pochválil svojho zverenca.
Arteta pochválil svojho zverenca.Profimedia