Arteta chyby netoleruje. Otriasli sme sa a ukázali charakter, hlási Son po návrate v derby

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Arteta chyby netoleruje. Otriasli sme sa a ukázali charakter, hlási Son po návrate v derby

Dejan Kulusevski z Tottenhamu a obranca Arsenalu Oleksandr Zinčenko v derby o severný Londýn.
Dejan Kulusevski z Tottenhamu a obranca Arsenalu Oleksandr Zinčenko v derby o severný Londýn.AFP
Futbalisti Tottenhamu Hotspur ukázali odolnosť aj na pôde odvekého rivala. V najstaršom londýnskom derby na pôde Arsenalu dvakrát prehrávali, no vždy dokázali rýchlo odpovedať a ani v šiestom zápase novej sezóny Premier League nanašli premožiteľa.

Arsenal - Tottenham 2:2

O cennú remízu 2:2 sa dvoma gólmi zaslúžil Juhokórejčan Son Heung-min. "Derby zápasy bývajú vždy náročné. Podali sme fantastický výkon a ukázali charakter. Bojovali sme až do záverečného hvizdu a nechali na ihrisku všetko. Fanúšikovia môžu byť na nás hrdí. Chceli sme vyhrať, no aj bod z Emirates Stadium je veľmi cenný," uviedol Son pre akreditované médiá.

"Kohútov" nepoložila ani penalta za ruku Cristiana Romera v šesnástke, ktorú nariadil rozhodca po preskúmaní celej situácie systémom VAR. Ich odpoveď na presný zásah Bukaya Saku bola blesková. James Maddison o minútu neskôr zobral loptu Jorginhovi a prihral úplne voľnému Sonovi, ktorý vsietil piaty gól v sezóne a zariadil deľbu bodov.

"Rozhodca sa po konzultácii s VAR rozhodol odpískať pokutový kop a nemá zmysel spochybňovať jeho verdikt. Dôležité bolo, že sme sa rýchlo otriasli. James ukázal, že vie skvele čítať hru," pochválil Son autora oboch gólových akcií hostí.

Tottenham je v tabuľke štvrtý o skóre pred konkurentom zo severu Londýna so štvorbodovou stratou na vedúci Manchester City. Kouč Arsenalu Mikel Arteta bol po domácej remíze frustrovaný.

"Stratili sme dva body. Inkasovali sme dva lacné góly po chybách, ktoré sa na tejto úrovni nedajú tolerovať. Tottenham má vo svojom strede špičkových hráčov a dokázal naše zaváhania potrestať," čertil sa Arteta.

Hodnotenie Flashscore základných zostáv.
Hodnotenie Flashscore základných zostáv.Flashscore