Arteta odmieta viniť Rayu za inkasované góly: Stane sa to, naša reakcia bola skvelá

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Arteta odmieta viniť Rayu za inkasované góly: Stane sa to, naša reakcia bola skvelá

Arsenal si zastal svojho gólmana.
Arsenal si zastal svojho gólmana.Reuters
Mikel Arteta (41) odmietol obviňovanie brankára Davida Rayu (28) po tom, čo chyby gólmana takmer vyšli Arsenal veľmi draho pri utorkovom strhujúcom víťazstve na pôde Lutonu Town, nováčika v Premier League.

Raya, ktorý po príchode z Brentfordu nahradil v bráne "Gunners" Aarona Ramsdalea, sa previnil, keď Luton v priebehu ôsmich minút dvakrát skóroval a ujal sa vedenia. Pri rohovom kope 49. minúte duelu bol prichytený mimo ideálnej pozície, čo umožnilo Elijahovi Adebayovi vyrovnať na 2:2. Čisté svedomie nemal ani po strele Rossa Barkleyho, ktorý poslal domácich do vedenia.

Našťastie pre brankára hostí Kai Havertz vyrovnal a potom Declan Rice v siedmej minúte nadstaveného času skóroval a poslal Arsenal na vrchol tabuľky a päť bodov pred druhý Liverpool. "Musíme lepšie brániť situácie ako tím. Určité veci vedú ku gólom a nie je to o obviňovaní, nikdy sme to nerobili a nebudeme to robiť ani teraz," povedal Arteta novinárom, keď sa ho pýtali na výkon gólmana.

Španielsky tréner následne dodal: "Je to o tom, ako na to mužstvo zareaguje, pretože sa to stane, mne sa takáto reakcia páči." Kormidelník oveľa radšej hovoril o duchu svojich zverencov, ktorí sa odmietli zmieriť so stratou bodov na Kenilworth Road - na pôde, na ktorej Arsenal nevyhral od roku 1984.

"Nechceme remízu, chceme vyhrať! Nasadenie, energiu, riziko a emócie, ktoré sme vložili do hry, to jednoducho môžete cítiť. Dnes sme inkasovali niekoľko gólov, z ktorých budeme sklamaní, ale aj to k tomu patrí. Stane sa to a naša reakcia bola skvelá," vyjadril sa Arteta.

Tabuľka Premier League.
Tabuľka Premier League.Flashscore