Ďalšie gólové hody v Premier League. Arsenal zachránil výhru na pôde Lutonu v nadstavení

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ďalšie gólové hody v Premier League. Arsenal zachránil výhru na pôde Lutonu v nadstavení

Arsenal zachránil výhru na pôde Lutonu.
Arsenal zachránil výhru na pôde Lutonu.Profimedia
Futbalisti Arsenalu vyhrali v utorkovom zápase 15. kola anglickej Premier League na pôde nováčika z Lutonu a ostávajú na prvom mieste tabuľky. Wolverhampton doma porazil Burnley. Vložené kolo pokračuje ďalšími duelmi v stredu a vo štvrtok.

Luton - Arsenal 3:4

Tieto dva tímy sa naposledy proti sebe postavili v decembri 1991, teda počas dlho poslednej sezóny Lutonu medzi anglickou elitou. Outsider dokonca vyhral 1:0 po góle Micka Harforda, ktorý sa v danom ročníku stal najlepším strelcom tímu. Spomínaný duel sa uskutočnil v strede trojzápasovej víťaznej série "klobučníkov", no tí nakoniec skončili na poslednom mieste tabuľky a vypadli.

Bukayo Saka nastúpil na svoj jubilejný 200. zápas za Arsenal. Podarilo sa mu to ako štvrtému najmladšiemu hráčovi v histórii (22 rokov a 91 dní). Skôr sa na túto métu dostali iba rekordman Fabregas (21 rokov a 118 dní), O'Leary a Bastin. Angličan prihral na úvodný gól a k presnému zásahu prispel aj proti 25. súperovi, ktorému v Premier League čelil.

Tretí raz v tejto sezóne Premier League a celkovo piaty sa do základnej zostavy dostal obranca Jakub Kiwior, ktorý na Slovensku hrával za Podbrezovú a Žilinu. Nahradil Zinčenka na ľavej strane obrannej formácie. Zo stretnutia sa stali strelecké preteky. Na úvodný zásah Martinelliho reagoval Osho, následne vrátil vedenie hosťom Jesus, ale Luton po zmene strán vďaka Adebayovi a Barkleymu skóre otočil.

Skúsený stredopoliar sa presadil prvý raz po príchode do tímu nováčika. Až osem z doterajších pätnástich gólov Lutonu padlo z rohových kopov. Na 3:3 vyrovnával Havertz. "Gunners" doposiaľ v tomto ročníku PL inkasovali vonku dokopy šesť zásahov, polovicu teda dostali v utorok večer. Keď Arsenal v Premier League cez polčas vyhrával, neprehral od 1. januára 2022, ťahá sériu 33 takýchto stretnutí.

Počas siedmej minúty nadstaveného času rozhodol hlavičkou k žrdi Rice. Domáci prišli o veľmi cenný bod, ktorý si po skvelom výkone zaslúžili. Arsenal vyhral nad Lutonom prvý raz od roku 1984. "Kanonieri" natiahli šnúru v rámci všetkých súťaží na šesť duelov.

Wolverhampton - Burnley 1:0

Domácim sa cez víkend zranil brankár Sá, a tak ho musel aj tentoraz zastúpiť Bentley. Pre 30-ročného gólmana to bol iba štvrtý duel v Premier League, všetky absolvoval od štartu predošlej sezóny práve v drese Wolves. O jediný gól stretnutia sa postaral útočník Hwang Hee-Chan, ktorý sa presadil už ôsmy raz. Presne toľko gólov mal dokopy za predošlé dve sezóny v drese "vlkov".

Ak mu forma vydrží, môže prekonať svoju rekordnú 12-gólovú sezónu ešte počas pôsobenia v Salzburgu. Wolverhampton ukončil sériu siedmich domácich zápasov bez čistého konta a nedopustil tretiu prehru celkovo po sebe, čo sa mu naposledy stalo v októbri 2022. Burnley nenadviazalo na predošlý úspech proti Sheffieldu, prehralo siedmy z ostatných ôsmich duelov a ostáva predposledné.

Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore