Tri remízy City ho nepovzbudili. Premýšľam o tom, ako budeme hrať lepšie, vraví Arteta

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tri remízy City ho nepovzbudili. Premýšľam o tom, ako budeme hrať lepšie, vraví Arteta

Arteta v akcii počas sobotňajšieho duelu medzi Arsenalom a Wolves.
Arteta v akcii počas sobotňajšieho duelu medzi Arsenalom a Wolves.AFP
Mikel Arteta (41) povedal, že Premier League sa oproti minulej sezóne "posunula o úroveň vyššie". Španielsky manažér Arsenalu sa tak vyjadril pred utorkovým zápasom, v ktorom sa jeho zverenci budú snažiť získať päťbodový náskok na čele tabuľky na pôde nováčika z Lutonu.

"Gunners", ktorí v sobotu zdolali Wolves 2:1, majú po víkendových súbojoch dvojbodový náskok pred druhým Liverpoolom a trojbodový pred majstrom Manchestrom City.

Artetovi zverenci boli väčšinu minulej sezóny na čele tabuľky, ale v závere zaváhali, keď ich predbehli hráči City pod vedením Pepa Guardiolu. Španiel, ktorý sa snaží získať pre Arsenal prvý titul v Premier League od roku 2004, povedal, že tento rok je liga ešte ťažšia.

"Úroveň sa posunula o ďalší level vyššie a je to vidieť," zdôraznil na pondelkovej predzápasovej tlačovej konferencii.

"V nedeľu som sledoval veľa duelov a je neuveriteľné, ako sa mení stav hry a momentum v zápasoch. Kvalita súperov, manažérov - je to naozaj ťažká liga. Nevieme, ako to bude pokračovať, ale momentálne sme v dobrej pozícii a v utorok chceme byť v ešte lepšej. Aby sa nám to podarilo, budeme musieť hrať naozaj dobre."

Arteta poznamenal, že nevie, či je jeho tím lepší ako v rovnakom čase minulý rok. "Premýšľam o tom, ako budeme v utorok hrať lepšie, aby sme boli konzistentnejší a ťažšie poraziteľní. Premýšľam o veciach, ktoré musíme vyladiť a o tom, ako môžeme využiť našich hráčov čo najlepšie, aby sme vyhrali. Stále je pred nami obrovský maratón duelov."

Zároveň poprel, že by ho povzbudilo sledovanie ostatných troch ligových stretnutí City, keď obhajca treble remizoval trikrát v rade. "Povzbudenie pramení zo sledovania hry môjho tímu a z toho, ako sa každý deň správajú, ako sú hladní a ochotní hrať každý jeden zápas, ako pristupujú ku každému jednému tréningu. To je to, čo mi dodáva povzbudenie. To, čo robia ostatní, nemôžeme ovplyvniť."

Bukayo Saka strelil v sobotu úvodný gól Arsenalu proti Wolves.
Bukayo Saka strelil v sobotu úvodný gól Arsenalu proti Wolves.AFP

Arteta mal vďačné slová na adresu odchovanca Bukaya Saku, ktorý je na prahu svojho 200. zápasu za Arsenal. Povedal, že neexistuje žiadna hranica toho, čo môže 22-ročný futbalista dosiahnuť.

"Nemá žiadne limity, chce viac a ľudia okolo neho tiež. Aj jeho spoluhráči majú lepšie pochopenie pre to, čo potrebuje. Má trénerov, personál a klub, ktorý ho chce tlačiť k tomu, aby sa stal lepším. Myslím si, že je to pre neho dobrý kontext, aby mohol ďalej rásť," doplnil na margo zverenca.

Luton - Arsenal (utorok, 21:15)