Aston Villa stúpa k výšinám, ale Emery varuje: O titule môžeme hovoriť v 30. kole

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Aston Villa stúpa k výšinám, ale Emery varuje: O titule môžeme hovoriť v 30. kole
Emery je trénerom Aston Villy od októbra minulého roka.
Emery je trénerom Aston Villy od októbra minulého roka.AFP
Aston Villa zažíva nadmieru vydarený vstup do sezóny. Minulý týždeň v Premier League porazila Manchester City (1:0) aj Arsenal (1:0) a pred nedeľným zápasom 17. kola v Brentforde jej patrí tretie miesto v tabuľke. Tréner Unai Emery (52) ale upozorňuje, že jeho tím si nemôže dovoliť začať snívať o titulovom boji. Zatiaľ.

Po víťazstvách nad dvomi favoritmi na zisk titulu sa Aston Villa priblížila k vedúcemu Liverpoolu na rozdiel iba dvoch bodov. Navyše postúpila do osemfinále Európskej konferenčnej ligy po tom, ako ovládla skupinu E v konkurencii Legie či Alkmaaru.

Fanúšikovia tradičného klubu tak logicky začínajú očakávať, že "Villans" sa budú usilovať o prvý titul od roku 1981. Španielsky tréner však svojich zverencov vyzýva, aby zostali nohami na zemi: "O titulovom boji môžeme hovoriť v 30. alebo 32. kole. Ak sa nás v tom čase bude týkať, môžeme si taký cieľ vytýčiť. Momentálne sme však tretí, to je úžasné."

Emery varuje pred najbližším súperom.
Emery varuje pred najbližším súperom.Flashscore

"Premier League je skrátka náročná. Wolverhampton je veľmi dobrý, Nottingham alebo Bournemouth taktiež. Nedeľa pre nás bude veľmi ťažká," uviedol niekdajší tréner Sevilly, PSG či Villarrealu.

"The Bees" síce prehrali štyri z posledných piatich ligových stretnutí, Emery však neberie zisk bodov ako samozrejmosť. Londýnsky celok napokon minulú sezónu skončil len dva body za Aston Villou. "Vlani sa držali za nami, čo pre nás bola výzva v boji o Európsku konferenčnú ligu. Zvládli sme to, teraz trochu bojujú so zraneniami dôležitých hráčov, ale naďalej sú konkurencieschopní," pripomenul pred nedeľným súbojom.