City sa nachádza v kríze. Musíme sa zdvihnúť, vyzýva Guardiola po ďalšom zaváhaní

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

City sa nachádza v kríze. Musíme sa zdvihnúť, vyzýva Guardiola po ďalšom zaváhaní

Tréner anglického majstra musí mužstvo dostať z výsledkového marazmu.
Tréner anglického majstra musí mužstvo dostať z výsledkového marazmu.Profimedia
Futbalisti Manchestru City potvrdili výsledkovú krízu v Premier League sobotnou remízou s Crystal Palace (2:2). "Citizens" nedokázali naplno bodovať v piatom z uplynulých šiestich ligových stretnutí. Zrak fanúšikov sa upieral aj na kolaps kapitána Lutonu Toma Lockyera (29), ktorý v 62. minúte duelu proti Bournemouthu utrpel zástavu srdca a zápas sa nedohral.

City opäť nastúpili bez zraneného najlepšieho ligového kanoniera Erlinga Haalanda. Napriek absencii 23-ročného Nóra jednoznačne dominovali v držaní lopty (74:26), ako aj streleckých pokusoch na bránu (9:2). Štatistika očakávaných gólov však vyznela v prospech hosťujúceho tímu z Londýna a potvrdila, že dva presné zásahy do siete úradujúceho anglického majstra neboli dielom náhody. "Nie je to smola. Bol to zaslúžený bod pre Crystal Palace a my sme si nezaslúžili vyhrať," uviedol po zápase domáci tréner Pep Guardiola.

Manchester strelil po zmene strán dôležitý druhý gól, keď sa prvýkrát v Premier League presadil obranca Rico Lewis. Všetko nasvedčovalo tomu, že domáci privedú duel do zdarného konca, no na začiatku záverečnej štvrťhodiny znížil francúzsky útočník Jean-Philippe Mateta a rozhodujúci moment prišiel v nadstavenom čase. Phil Foden sa snažil odkopnúť loptu z vlastnej šestnástky, pritom však nakopol nohu Matetu a hlavný arbiter Paul Tierney nariadil pokutový kop. Zodpovednosť na seba prevzal Michael Olise a nedal šancu Edersonovi.

"Musíte byť opatrní v pokutovom území, no to sa nestalo. Vytvorili sme si šance, ale nie sme schopní uzavrieť zápas. Teraz sme dole a čo najrýchlejšie sa musíme zdvihnúť," povedal 52-ročný kouč "Citizens".

Jeho mužstvo v tabuľke figuruje až na 4. mieste s 34 bodmi. Pred sebou má trio Aston Villa (35), Arsenal (36) a Liverpool (37). Tímy z prvej trojky majú odohratý o zápas menej.