Brentford vytvoril nový rekord PL, Arsenal potiahol hetrik Nketiaha. Wilson potvrdil formu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Brentford vytvoril nový rekord PL, Arsenal potiahol hetrik Nketiaha. Wilson potvrdil formu

Aktualizované
Nketiah strelil svoj prvý hetrik v Premier League.
Nketiah strelil svoj prvý hetrik v Premier League.TASR
Futbalisti Brentfordu vyhrali v zápase 10. kola anglickej Premier League na ihrisku Chelsea 2:0 a svojho súpera preskočili v tabuľke. Arsenal doma hladko porazil posledný tím tabuľky vďaka hetriku Nketiaha (24).

Chelsea - Brentford 0:2

Chelsea sa výsledkovo aj herne zlepšila, ale pripísala si ďalšiu prehru, keďže proti Brentfordu prehrala na domácom štadióne už tretí raz po sebe. To sa ešte nikomu inému nepodarilo. O víťazný gól stretnutia sa postaral obranca Ethan Pinnock, bol to jeho piaty presný zásah medzi anglickou elitou, pričom sa presadil aj napríklad do sietí Liverpoolu a Manchestru City.

Prihrával mu Bryan Mbeumo, ktorý v posledných trinástich stretnutiach strelil deväť gólov a ďalšie štyri pripravil. Sám konečný výsledok korunoval počas nadstavenia, keďže brankár Sánchez  išiel na rohový kop, ale vznikla kontra a Kamerunčan mal po prihrávke Maupaya pred sebou iba prázdnu svätyňu.

Skúsený obranca Thiago Silva nastúpil na svoj 87. zápas v Premier League po dovŕšení 36. narodenín. V tejto skupine je spomedzi hráčov v poli najlepším, viac štartov majú len brankári. Naopak, svoju cestu začína 18-ročný talentovaný Brazílčan Deivid Washington, ktoré tréner Pochettino poslal do hry v 81. minúte a doprial mu debut za Chelsea po letnom príchode zo Santosu.

Brentford po zisku troch bodov preskočil na desiatom mieste práve sobotného súpera, vyhral iba svoj tretí duel sezóny. "The Blues" napriek tomu, že boli opticky aktívnejším tímom, prehrali štvrtý raz. Hostia neprehrali ani jedno z ostatných trinástich londýnskych derby.

Arsenal - Sheffield United 5:0

Obranca Trusty ako bývalý hráč Arsenalu odohral prvý zápas na štadióne Emirats, v drese hostí. Domáci dominovali, o čom svedčí aj štatistika, že v prvom polčase mal Sheffield iba štyri dotyky v šestnástke súpera, zatiaľ čo len traja futbalisti Arsenalu ich nazbierali viac - Saka (8), Martinelli (7) a Eddie Nketiah (5). Posledný menovaný sa stal hrdinom, nakoľko strelil premiérový hetrik v Premier League, druhý v seniorskej kariére a dva zaknihoval za národný tím Anglicka do 21 rokov.

Pridať teoreticky mohol aj štvrtý zásah, no úspešnú penaltu si zobral na starosti Vieira. V nadstavení ešte udrel aj Tomiyasu. Prvú asistenciu získal Rice. Jednu si pripísal aj Smith Rowe, ktorý hral v základnej zostave na úrovni PL prvýkrát od mája 2022. Arsenal sa po výhre dostal na druhé miesto o dva body za vedúci Tottenham. Hostia ostávajú bez víťazstva s jediným bodom a skóre 7:28 na poslednej priečke tabuľky.

Bournemouth - Burnley 2:1

Bournemouth vyhral prvý zápas v sezóne a dostal sa mimo zostupovej zóny, kde poslal práve Burnley, to je predposledné. Rozhodol Phillip Billing. O jediný gól hostí sa postaral obranca Charlie Taylor, ktorý v siedmej sezóne v tomto klube konečne strelil svoj premiérový zásah.

Wolverhampton - Newcastle 2:2

Keďže v piatok vošiel do platnosti desaťmesačný zákaz pre Tonaliho, tak už nebol na súpiske hostí. Tí sa ale mohli opäť spoľahnúť na Calluma Wilsona, ktorý strelil dva góly a celkovo ich má v tejto sezóne Premier League už sedem. V rámci Premier League to bol počas roku 2023 piaty viac ako jednogólový duel, rovnako je na tom iba Haaland

Práve Nór je jediným futbalistom s vyšším počtom zásahov v PL počas roku 2023, má ich 24 a skúsený Angličan devätnásť, rovnako ako Salah. Wilson zároveň premenil svoju 16 penaltu zo 17 pokusov, čo je 94-percentná úspešnosť. Z hráčov, ktorí zahrávali aspoň 15 pokutových kopov sú na tom lepšie iba Matt Le Tissier (25/26, 96%) a Danny Murphy (18/19, 95%). Zaujímavosťou je, že skóroval do siete 23 z 24 tímov, ktorým v PL čelil. Gól nedal iba súčasnému zamestnávateľovi z Newcastle.

Na domácej strane potvrdili skvelú formu dvaja hráči. Pedro Neto zaznamenal už siedmu asistenciu sezóny Premier League, pričom klubový rekord drží Adama Traoré s deviatimi (2019/20). Portugalčan sa ale štvrťhodinu pred koncom nešťastne zranil, keď ho počas šprintu zradil zadný stehenný sval. Práve zdravotné problémy sužujú jeho kariéru, v jednom momente pra zranenie kolena vynechal celý rok.

Hwang Hee-Chan ako prvý hráč v histórii Wolves strelil gól v šiestich domácich stretnutiach po sebe. Už teraz si vytvoril sezónne maximum v PL. Premiérový gól za Wolves a len druhý celkovo od začiatku minulej sezóny vsietil záložník Lemina. Na štadióne Molineux sa medzi týmito súpermi zrodila už siedma remíza z ostatných deviatich zápasov.