Chelsea prehrala, Caicedo pri debute zavinil penaltu. Skvelý zápas odohral Ward-Prowse

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chelsea prehrala, Caicedo pri debute zavinil penaltu. Skvelý zápas odohral Ward-Prowse

Aktualizované
Caicedo na svoj debut asi nebude spomínať s radosťou.
Caicedo na svoj debut asi nebude spomínať s radosťou.Profimedia
Program 2. kola anglickej Premier League pokračoval dvomi nedeľnými zápasmi.

Aston Villa po vysokej prehre na pôde Newcastle doma predošlé zaváhanie odčinila, s hráčmi Evertonu nemala vážnejší problém. "Villans" sa dostali do vedenia zásluhou McGinna a nariadenú penaltu premenil Douglas Luiz. Hosťujúci brankár Pickford zapríčinil od štartu sezóny 2017/18 už päť pokutových kopov, pričom žiadny iný brankár v lige nenazbieral vyššie číslo.

Po zmene strán pridal ďalší gól Leon Bailey. Pre bývalého hráča Trenčína to bol šiesty zásah na úrovni Premier League, všetky strelil na domácom štadióne a žiadny vonku. Prvýkrát od januárového príchodu z Chicaga sa za "Villans" presadil mladý kolumbijský útočník Jhon Durán. Po príchode z lavičky na to potreboval iba 50 sekúnd, čo je z hľadiska Villy najmenej od roku 2009.

Možno posledný zápas za birminghamský tím odohral Coutinho, spája sa s prestupom do Kataru alebo Saudskej Arábie. Ten by však mohlo narušiť zranenie. Brazílčan prišiel do hry v 64. minúte a v 86. musel pre zranenie opustiť ihrisko.

Aston Villa - Everton 4:0

Young sa postavil svojmu bývalému klubu, Bailey strelil gól.
Young sa postavil svojmu bývalému klubu, Bailey strelil gól.Profimedia

Skúsený Ashley Young nastúpil na ľavej strane defenzívy Evertonu, pričom pre neho išlo o špeciálny duel, keďže posledné dva ročníky strávil práve v Aston Ville, ktorej dres obliekal ďalších päť rokov na začiatku kariéry. "Toffees" zažívajú veľmi zlý úvod sezóny.

Počas 180 minút nestrelili gól, inkasovali ich päť a sú na poslednej mieste tabuľky. Navyše sa zranil útočník Dominic Calvert-Lewin, z hry odišiel už po 38 minútach.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore

Londýnske derby ponúklo veľmi zaujímavý futbal, v ktorom sa od začiatku do konca niečo dialo. Skóre otvoril v siedmej minúte hlavičkou po rohu Aguerd. Pri svojom debute za West Ham ho centrom našiel James Ward-Prowse. O vyrovnanie sa svojim prvým gólom za Chelsea postaral mladučký Carney Chukwuemeka.

Tesne pred koncom úvodného dejstva zahodil Enzo Fernández pokutový kop, zakončenie vystihol brankár Areola. Po zmene strán však znova Ward-Prowse asistoval na gól. Poslal dlhý pas dopredu, ktorý si prebral Michail Antonio, aby zakončil presne k tyči.

Bývalý kapitán Southamptonu v drese "Hammers" prepisoval históriu, nakoľko dve asistencie pri debute za tento tím v Premier League ešte nikto nikdy nenazbieral. Navyše od sezóny 2012/13 si pripísal 25 asistencií na gól zo "stojatej" lopty, teda vďaka rozohrávke štandardnej situácie. S rovnakým počtom sa na neho chytá len Christian Eriksen.

Tým ale výpočet zaujímavostí zo Olympijského štadiónu nekončil. Svoj debut absolvoval Moises Caicedo. Nesmierne drahá posila "The Blues" prišla na trávnik z lavičky počas 61. minúty. O šesť minút na to videl druhú žltú kartu Aguerd. Na záverečné minúty prišiel do hry Mason Burstow, bol to jeho prvý štart v áčku Chelsea.

West Ham záver nielen, že kontroloval, ale Lucas Paqueta ešte premenil pokutový kop, ktorý faulom zavinil Caicedo. Debut za domácich absolvoval takisto Edson Alvarez.

West Ham - Chelsea 1:3