City našlo náhradu za Mahreza vo francúzskom Stade Rennes za takmer 70 miliónov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

City našlo náhradu za Mahreza vo francúzskom Stade Rennes za takmer 70 miliónov

Jeremy Doku pri podpise kontraktu so City.
Jeremy Doku pri podpise kontraktu so City.@JeremyDoku
Belgický futbalista Jeremy Doku (21) prestúpil zo Stade Rennes do Manchestru City za 65 miliónov eur. Talentovaný útočník podpísal s úradujúcim anglickým majstrom päťročný kontrakt.

Z Manchestru v lete odišiel Riyad Mahrez, ktorý zamieril do saudskoarabského Al-Ahli. Na poste krídelníka ho má nahradiť práve Doku.

"Manchester City je najlepší tím vo svetovom futbale, takže pridať sa k nemu je pre mňa a moju rodinu niečo veľmi výnimočné. Som mladý hráč, ktorý sa musí veľa učiť a zlepšovať. Spolupráca s Pepom Guardiolom a jeho tímom i hra po boku svetových futbalistov zo mňa urobia oveľa lepšieho hráča. Som si tým istý," citovala Belgičana agentúra AP.

Doku prišiel do Rennes v roku 2020 z belgického Anderlechtu Brusel. Za francúzsky klub odohral 92 zápasov, v ktorých strelil 12 gólov a pridal 10 asistencií. V drese národného tímu sa predstavil aj na vlaňajších MS v Katare.

"Pokiaľ ide o vlastnosti, má všetko, čo krídelník potrebuje. Má vynikajúce tempo a je výnimočný v situáciách jeden na jedného. Úprimne verím, že vďaka spolupráci s Pepom a technickým personálom sa z neho v City vyvinie útočný talent svetovej triedy," uviedol riaditeľ klubu Txiki Begiristain.

Doku a jeho ostatné čísla
Doku a jeho ostatné číslaFlashscore