Cristiano Ronaldo má nového trénera. Al-Nassr prevzal Portugalčan Luís Castro

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Cristiano Ronaldo má nového trénera. Al-Nassr prevzal Portugalčan Luís Castro

Portugalský tréner prevzal Al-Nassr. Dohoda znie do roku 2025.
Portugalský tréner prevzal Al-Nassr. Dohoda znie do roku 2025.Al Nassr
To, o čom sa v Portugalsku šepkalo niekoľko dní, sa teraz potvrdilo. Luís Castro (61) je novým trénerom Cristiana Ronalda (38) a Marcela Brozoviča (30) v saudskoarabskom klube Al-Nassr. S klubom podpísal dvojročný kontrakt.

Takmer týždeň po odchode z Botafoga bol skúsený portugalský lodivod predstavený saudským klubom ako ich nový šéf do roku 2025. V Saudskej Arábii povedie nielen Cristiana Ronalda, ale aj Andersona Taliscu, Davida Ospinu či najnovšiu akvizíciu Marcela Brozoviča

Treba pripomenúť, že Luís Castro opustil Botafogo na čele brazílskeho šampionátu so sedembodovým náskokom pred Grémiom, čo vyvolalo, samozrejme, hnev u fanúšikov. Tí vedia, že takýto zásah do mužstva môže spôsobiť pokles výkonnosti a súbežne stratu líderskej pozície v tabuľke. Casto viedol brazilský celok celkovo v 79 zápasoch s bilanciou 42 výhier, 14 remíz a 23 prehier.

Svoju trénerskú kariéru začal v Recreio de Águeda a pred príchodom do FC Porto pôsobil aj v Mealhade, Estarreji, Sanjoanense a Penafiel. 

V sezóne 2019/20 prišlo prvé zahraničné dobrodružstvo v službách Šachtaru Doneck, odkiaľ na konci nasledujúceho ročníka odišiel do katarského Al-Duhailu. V roku 2022 prišiel do Botafoga. Z 11. miesta sa spoločne prepracovali k víťaznej sérii, vďaka ktorej tím vedie brazílsku ligu.