Cunha hetrikom zostrelil Chelsea a Wolves prepísali históriu, Højlund sa znova činil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Cunha hetrikom zostrelil Chelsea a Wolves prepísali históriu, Højlund sa znova činil
Cunha sa stal iba štvrtým hráčom v histórii PL, ktorý strelil hetrik na Stamford Bridge.
Cunha sa stal iba štvrtým hráčom v histórii PL, ktorý strelil hetrik na Stamford Bridge.Profimedia
Futbalisti Wolverhamptonu sa postarali o prekvapenie, keďže v nedeľnom zápase 23. kola anglickej Premier League vyhrali na pôde Chelsea vôbec prvýkrát v rámci Premier League. Manchester United doma zdolal West Ham.

Bournemouth - Nottingham 1:1

Už v úvode otvoril skóre Kluivert, na ktorého reagoval Hudson-Odoi a skóre sa už nezmenilo. V závere ešte bol vylúčený domáci Billing. Za hostí debutovali zimné posily. Brankár Mats Sels, ktorý nastúpil v základnej zostave, z lavičky naskočili Giovanni Reyna a Rodrigo Ribeiro.

Chelsea - Wolverhampton 2:4

Cole Palmer strelil svoj desiaty gól v tejto sezóne Premier League. Stal sa prvým hráčom do 21 rokov v histórii Chelsea, ktorému sa to podarilo počas jedného ročníka a TOP ligách je spomedzi mladíkov druhý za Bellinghamom (14). Hostia však do polčasu skóre otočili dvomi podobnými gólmi.

Najskôr strelu Cunhu tečoval do protipohybu brankára Petroviča obranca Thiago Silva a vzápätí pokus Ait-Nouriho rovnako nešťastne zasiahol Disasi. Druhý zásah bol nakoniec pripísaný ako vlastný v podaní francúzskeho mladíka. Po zmene strán pridal Matheus Cunha aj svoj druhý presný zásah a z penalty dokonal hetrik.

Pred Brazílčanom skórovali na Stamford Bridge trikrát v PL iba Nwanko Kanu (Arsenal, 1999), Robin van Persie (Arsenal, 2011) a Sergio Agüero (Manchester City, 2016). Cunha je navyše len druhým hráčom Wolves v PL, prvým bol Diogo Jota proti Leicesteru.

Wolverhampton vyhral na pôde Chelsea prvý raz v histórii Premier League. "Vlci" zároveň preskočili svojho súpera a dostali sa na desiate miesto v tabuľke, domáci klesli na jedenástu priečku.

Manchester United - West Ham 3:0

Manchester United nikdy v histórii Premier League neprehral domáci zápas, keď po polčase viedol (295-24-0). Rasmus Højlund sa stal najmladším hráčom "Red Devils", ktorý skóroval štyrikrát po sebe a zároveň je najmladším s takýmto zápisom od januára 2017, kedy mal Dele Alli 20 rokov a 268 dní.

Højlund sa celkovo postaral o desať gólov vo všetkých súťažiach. Navyše v nedeľu oslavoval svoje 21. narodeniny. Presný zásah počas takéhoto dňa dokázal v PL dať iba Noel Whelan v roku 1995. Dvakrát sa presadil Alejandro Garnacho, čo sa mu podarilo druhý raz v kariére. Premiérovo to zažil 26. decembra 2023 proti Aston Ville.

Kobbie Mainoo je šiestym najmladším hráčom Manchestru United s desiatimi štartmi v PL (18 rokov a 291 dní). Iba o deň skôr to dokázal Cristiano Ronaldo. Jeho zápis asistencií v PL prekonal Bruno Fernandes, súčasný líder mužstva má o jednu viac, teda 38. Spomedzi portugalských hráčov je na tom lepšie iba Nani (43).

West Ham prišiel o zraneného brankára Areolu, ktorý síce prvý polčas dochytal, ale do druhého dejstva už nastúpil Fabianski. Na domácej strane pre zdravotné problémy odstúpil Lisandro Martínez. Domáci preskočili súpera na šiestom mieste tabuľky, "Hammers" spadli na siedmu pozíciu.

Tréner David Moyes z posledných desiatich zápasoch v Manchestri, proti United alebo City, prehral desiaty raz. V jednom prípade remizoval.

Arsenal - Liverpool 3:1

Všetko podstatné zo šlágru kola si môžete prečítať v samostatnom článku.

Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore