Arsenal vyhral šláger kola, v zápase kurióznych gólov rozhodli špecialisti na Liverpool

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Arsenal vyhral šláger kola, v zápase kurióznych gólov rozhodli špecialisti na Liverpool

"Gunners" dokonale využili každého zaváhanie svojho súpera.
"Gunners" dokonale využili každého zaváhanie svojho súpera.Profimedia
Futbalisti Arsenalu vyhrali v šlágri 23. kola Premier League nad Liverpoolom 3:1. V neúplnej tabuľke tak poskočili na druhé miesto a stratu na vedúcich "The Reds" stiahli na dva body. Tretí Manchester City má na vedúci tím päťbodové manko a oproti súperom dva zápasy k dobru.

Arsenal - Liverpool 3:1

Bukayo Saka otvoril skóre stretnutia a proti Liverpoolu strelil celkovo tretí gól v PL, čo sa mu podarilo už len v súbojoch s Manchestrom United a Wolverhamptonom. Arsenal síce bol lepším tímom, avšak po veľkej chybe a nedorozumení medzi Gabrielom Magalhãesom a Rayom si v nadstavenom čase úvodného dejstva strelil Brazílčan vlastný gól.

Išlo o prvý vlastný gól Arsenalu od septembra 2022, kedy sa takto zapísal do štatistík proti Leicesteru stopér Saliba. Hostia pritom ani raz za úvodných 45 minút nevystrelili na bránu, to sa im stalo druhý raz v ročníku. Premiérovo v dueli proti Crystal Palace. 

Po zmene strán však chybovali aj van Dijk s Alissonom, tiež sa nedohodli, čo na strelu do prázdnej brány využil Gabriel Martinelli. Ten potvrdil, že "The Reds" sú jeho najobľúbenejším súperom v kariére. Strelil im päť gólov a na dva prihral. Ešte lepšie je na tom Leandro Trossard, ktorý poistil tri body pre Arsenal.

Belgičan v Premier League zaknihoval proti tomuto súperovi šiesty zásah, raz za Brighton strelil hetrik. Tento jeho gól mal takisto podpis van Dijka s Alissonom, pretože holandský obranca tečoval strelu medzi nohy brazílskeho brankára. Išlo o jedenásty zásah "Gunners" v podaní striedajúcich hráčov.

V 88. minúte bol vylúčený obranca hostí Konaté. Jednu asistenciu si pripísal aj poľský obranca Jakub Kiwior. Bývalý hráč Podbrezovej a Žiliny prišiel na ihrisko cez prestávku. Bola to jeho premiérová prihrávka ako člena Arsenalu. Ten sa však bude musieť obávať o Saku, pretože ten pre zdravotné problémy opustil ihrisko.

Liverpool prehral prvý z posledných 16 zápasov PL a doma v rámci ligy nezískal body premiérovo od septembra. Bola to iba jeho druhá prehra celkovo. Klopp prvý raz v kariére prehral dva vonkajšie stretnutia proti "kanonierom".