Už teraz hráme na sto percent, môj odchod hráčov nemusí motivovať, hovorí Klopp

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Už teraz hráme na sto percent, môj odchod hráčov nemusí motivovať, hovorí Klopp

Jürgen Klopp nevidí v kabíne žiadne rozdiely.
Jürgen Klopp nevidí v kabíne žiadne rozdiely.Reuters
Jürgen Klopp (56) je na odchode z Liverpoolu - správa je stará len týždeň. Nemecký tréner ešte nedokončil túto sezónu, jeho koniec by však mohol byť naozaj sladký, keďže Liverpool momentálne vedie tabuľku Premier League. Šéf lavičky vyhlásil, že jeho hráči podávajú stopercentné výkony a nepotrebujú ďalšiu motiváciu z blížiaceho sa odchodu, aby v tomto ročníku získali titul.

Nemec oznámil svoje rozhodnutie odstúpiť z postu trénera Liverpoolu na konci januára, urobí tak po osem a pol úspešných rokoch na Anfielde. Dôvodom je nedostatok energie z vyčerpávajúcej práce. "The Reds" momentálne vedú tabuľku po 22 odohraných zápasoch, zabezpečili si aj účasť v piatom kole FA Cupu, finále Ligového pohára či jarnú fázu Európskej ligy.

Podľa Kloppa sa však v kabíne nič nezmenilo. "Keby som neoznámil to, čo som oznámil pred týždňom, čo by sa zmenilo?" reagoval. "Jediný malý rozdiel je v tom, že teraz sa píše 'Za Jürgena'. To je jediná vec," dodal rodák zo Stuttgartu.

"Samozrejme, že chcem vyhrať ligu. Dokážeme to však? Vyzerá to, že by to tak mohlo byť, ale ešte je pred nami toľko zápasov... Nemôžem o tom takto premýšľať, nie som rojko," pokračoval.

TOP 5 anglickej Premier League ešte pred zápasmi 23. kola.
TOP 5 anglickej Premier League ešte pred zápasmi 23. kola.Flashscore

Odkedy Klopp prišiel do Merseyside v roku 2015 z bundesligovej Borussie Dortmund, vyhral s Liverpoolom Ligu majstrov, Premier League, majstrovstvá sveta klubov, FA Cup, Ligový pohár, Superpohár a tiež Community Shield.

"Ak (môj odchod) prinesie do hry niekoľko percent navyše, bolo by to dobré, ale nie som si istý, či je to potrebné. Už teraz hráme na sto percent a to je v poriadku," zdôraznil. Liverpool v nedeľu cestuje do severného Londýna, kde nastúpi proti rivalovi v boji o titul Arsenalu.

Arsenal - Liverpool (nedeľa, 17:30)

Posledné vzájomné merania síl.
Posledné vzájomné merania síl.Flashscore