Ďalších 50 porušení pravidiel o stávkovaní? FA obvinila hriešnika Tonaliho

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ďalších 50 porušení pravidiel o stávkovaní? FA obvinila hriešnika Tonaliho
Tonali čelí ďalšiemu problému.
Tonali čelí ďalšiemu problému.Profimedia
Sandro Tonali (23) z Newcastlu bol obvinený z ďalšieho nevhodného správania v súvislosti s údajným porušením pravidiel FA o stávkovaní. Taliansky futbalista si pri tom za podobný prehrešok práve odpykáva 10-mesačný zákaz činnosti.

V obvinení zo strany FA sa uvádza: "Stredopoliar Newcastlu United údajne 50-krát porušil pravidlo E8 FA tým, že v období od 12. augusta 2023 do 12. októbra 2023 uzatváral stávky na futbalové zápasy. Sandro Tonali má čas na odpoveď do 5. apríla 2024."

Obvinenia sa týkajú 50 porušení pravidiel o stávkovaní počas pôsobenia futbalistu v Newcastli. Tonali prišiel do Newcastlu v júli 2023 za 55 miliónov libier z milánskeho AC. Posledným vystúpením Taliana vo farbách Magpies pred začiatkom trestu bolo stretnutie s Dortmundom v základnej skupine Ligy majstrov, ktoré sa odohralo 25. októbra.

Súčasný Tonaliho klub vydal vyhlásenie, v ktorom uviedol, že "uznáva obvinenie z nevhodného správania, ktoré dostal Sandro Tonali v súvislosti s údajným porušením pravidiel FA o stávkovaní. Sandro naďalej plne vyhovuje príslušným vyšetrovaniam a zachováva si plnú podporu klubu. Vzhľadom na prebiehajúci proces nemôžu hráč a Newcastle United v súčasnosti poskytnúť ďalšie komentáre."

Obvinenie prichádza v čase, keď je rodák z talianskeho mesta Lodi uprostred 10-mesačného zákazu činnosti za podobné udalosti súvisiace so stávkovaním, ktoré na neho uvalila Talianska futbalová federácia pred jeho prestupom do tímu z Premier League.

Samotný Tonali sa priznal k uzatváraniu stávok na zápasy, ktoré sa uskutočnili počas jeho pôsobenia v bývalých kluboch AC a Brescia. Po vtedajšom dosiahnutí dohody o vine a treste v rámci trvajúceho zákazu absolvuje aj osemmesačný terapeutický kurz na vyriešenie jeho problémov. Aktuálny trest trvá do augusta 2024.