De Gea dáva po dvanástich rokoch zbohom United. Nedohodli sa na novej zmluve

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

De Gea dáva po dvanástich rokoch zbohom United. Nedohodli sa na novej zmluve

Vo veku 32 rokov začne de Gea novú etapu svojej kariéry. Takú, na ktorú posledných 12 rokov nebol zvyknutý.
Vo veku 32 rokov začne de Gea novú etapu svojej kariéry. Takú, na ktorú posledných 12 rokov nebol zvyknutý. @D_DeGea
Po niekoľkotýždňových preťahovaniach sa o podmienkach novej zmluvy sa sága medzi Davidom de Geom (32) a Manchestrom United skončila. Španielsky brankár, ktorý by v prípade príchodu Andrého Onanu (27) nemal isté miesto medzi tromi žrďami, uzavrel svoje dlhoročné spojenie s "červenými diablami".

De Gea prišiel do Anglicka vo veku 20 rokov z Atlética Madrid za 18 miliónov eur. Ďalších päť mal účastník La Ligy sľúbených v rôznych bonusoch. Postupom rokov sa pre fanúšikov United stal modlou, ktorá prežila nielen osobné, ale i tímové vzostupy a pády. Svojím rozhodnutím brankár uzatvára dlhoročné obdobie, ktorému dal epilóg listom na svojich sociálnych sieťach.

"Všetkým fanúšikom Manchestru United chcem venovať tento rozlúčkový list," začal de Gea.

"Chcem vyjadriť svoju neochvejnú vďačnosť a uznanie za lásku v posledných 12 rokoch. Odkedy ma Sir Alex Ferguson priviedol do tohto klubu, dosiahli sme veľa. Bol som neuveriteľne hrdý zakaždým, keď som si obliekol tento dres. Viesť tím, reprezentovať túto inštitúciu - najväčší klub na svete. Bola to pocta, ktorej sa dostáva len niekoľkým šťastným futbalistom."

"Od môjho príchodu to bolo nezabudnuteľné a úspešné obdobie. Nemyslel som si, že pri odchode z Madridu ako chlapec dosiahneme to, čo sme spolu dokázali. Teraz je ten správny čas prijať novú výzvu a opäť sa presadiť v novom prostredí. Manchester bude navždy v mojom srdci," odkázal de Gea priaznivcom.

De Gea sa s United lúči po dvanástich sezónach.
De Gea sa s United lúči po dvanástich sezónach.@ManUtd

Počas dvanástich rokov de Gea dosiahol kolektívne tituly, ako je víťazstvo Premier League, FA Cup, Community Shield. Tešil sa tiež z individuálnych trofejí, získal Zlatú rukavicu pre najlepšieho brankára anglickej ligy.