Dištanc a pokuta za protesty voči rozhodcovi. Kompany pyká za vyjadrenia z duelu s Chelsea

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dištanc a pokuta za protesty voči rozhodcovi. Kompany pyká za vyjadrenia z duelu s Chelsea
Kompany sa na lavičke Burnley v strete s Brightonom neobjaví.
Kompany sa na lavičke Burnley v strete s Brightonom neobjaví.Reuters
Manažér Burnley Vincent Kompany (38) dostal pre nevhodné komentáre na adresu rozhodcu dvojzápasový zákaz činnosti a pokutu. Stalo sa tak po tom, ako počas remízového duelu Premier League na pôde Chelsea protestoval proti výrokom arbitra.

Kompany dostal červenú kartu, keď v zápase verbálne atakoval hlavného rozhodcu Darrena Englanda pri nariadení pokutového kopu pre Chelsea. Po faule a druhej žltej karte bol vtedy vylúčený obranca Lorenz Assignon. Od 40. minúty tak Burnley hralo s desiatimi mužmi a o pár okamihov neskôr bolo už aj bez trénera.

Belgičan si prvý zápas z trestu odpyká 13. apríla v domácom súboji s Brightonom, druhý duel z dištancu bude v období do 31. decembra. "Manažér priznal, že jeho jazyk a správanie v 40. minúte zápasu bolo nevhodné, urážlivé a urážajúce rozhodcu a spochybňujúce jeho integritu," uviedla FA vo svojom vyhlásení.

Finančná pokuta je vo výške 10-tisíc libier. Burnley je aktuálne na predposlednom mieste tabuľky Premier League, šesť duelov pred koncom sezóny ho delí od záchrany ligovej príslušnosti šesť bodov.