Dnešok je pre mňa smutný deň. David Silva sa predčasne lúči s kariérou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dnešok je pre mňa smutný deň. David Silva sa predčasne lúči s kariérou
David Silva strávil posledné tri sezóny v Reale Sociedad.
David Silva strávil posledné tri sezóny v Reale Sociedad.Reuters
Bývalý španielsky reprezentant David Silva (37) vo štvrtok oznámil ukončenie kariéry. Stalo sa tak iba niekoľko dní po tom, ako si na predsezónnej príprave s Real Sociedad poranil predný skrížený väz.

Stredopoliar si zranil ľavé koleno začiatkom júla počas tréningu pred svojou štvrtou sezónou v klube, pôvodne mal v pláne skončiť až v lete 2024. "Dnešok je pre mňa smutný deň," uviedol Silva vo videu, ktoré zverejnil na svojich sociálnych sieťach a zrekapituloval v ňom niektoré zo svojich kariérnych úspechov.

"Dnes je čas rozlúčiť sa s tým, čomu som zasvätil celý svoj život. Dnes je čas rozlúčiť sa s mojimi kolegami, ktorí sú pre mňa ako rodina. Budete mi veľmi chýbať."

Silva, jeden z najlepších tvorcov hry svojej generácie, zažil obdobia plné trofejí v Premier League, La Lige a španielskej reprezentácii. Získal významné trofeje, medzi ktoré patria tituly majstra sveta v roku 2010 a dvojnásobného majstra Európy so Španielskom, zatiaľ čo Copa del Rey vyhral zhodne v dvoch prípadoch - raz s Valenciou v roku 2008 a svoju poslednú trofej so Sociedadom v roku 2020.

Jeho najúspešnejšie klubové obdobie však prišlo s Manchestrom City, kde počas desaťročného pôsobenia v rokoch 2010-2020 vyhral štyrikrát Premier League, dvakrát FA Cup a päťkrát Ligový pohár.

Silva, odchovanec akadémie Valencie, má na konte 125 súťažných gólov a takmer 200 asistencií v takmer 750 klubových zápasoch, pričom v 125 dueloch za Španielsko sa presadil 35-krát. Po odchode z Manchestru v roku 2020 mu bola pred štadiónom City postavená socha ako uznanie za jeho prínos klubu.