Dúbravka inkasoval trikrát. Znova žiaril Palmer, ktorý prepisoval historické tabuľky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dúbravka inkasoval trikrát. Znova žiaril Palmer, ktorý prepisoval historické tabuľky

Dúbravka sa z výhry netešil. Znova žiaril Palmer, ktorý prepisoval historické tabuľky
Dúbravka sa z výhry netešil. Znova žiaril Palmer, ktorý prepisoval historické tabuľkyProfimedia
V pondelkovej dohrávke 28. kola anglickej Premier League vyhrali futbalisti Chelsea na domácej pôde proti Newcastlu a z desiatej priečky na tohto súpera strácajú už iba jeden bod. Navyše majú jedno stretnutie k dobru.

Chelsea - Newcastle 3:2

Skóre otvoril Nicolas Jackson, ktorý zaznamenal svoj deviaty gól v tejto sezóne Premier League. Rovnaký počet ich za The Blues v lige nazbierali napríklad Andrij Ševčenko alebo Samuel Eto’o. Ďalší skvelý zápas odohral mladý Cole Palmer, pretože sa blysol gólom i asistenciou. Dokopy v PL má počas aktuálneho ročníka bilanciu už 11+8.

Iba päť hráčov v celej histórii klubu zažilo lepšiu premiérovú sezónu. Anglický krídelník sa stal prvým hráčom tohto ročníka, ktorý zaznamenal aspoň jeden zásah a jednu prihrávku v piatich rôznych dueloch. Zároveň prekonal napríklad Havertza, ktorý za 91 stretov v drese Chelsea nazbieral len sedem asistencií.

Ako prvý hráč londýnskeho klubu od Girouda z decembra 2020 skóroval doma päťkrát v rade. Newcastle hral svoj 1 100. zápas v Premier League. Alexander Isak sa počas neho stal iba tretím hráčom s gólom proti Chelsea na domácom aj vonkajšom ihrisku. Pred ním to zvládli len Alan Shearer (1996/97) a Dwight Gayle (2017/18).

O výhre Chelsea nakoniec rozhodol striedajúci Mudryk. Slovenský brankár Martin Dúbravka predviedol päť zákrokov, ale v jeho sieti skončili tri lopty, a tak sa z bodov tešiť nemohol. Domáci natiahli sériu bez prehry na štyri duely, zatiaľ čo Newcastle prehral druhý z ostatných troch zápasov.