Šláger nemá víťaza. City a Liverpool si body rozdelili, boj o titul sa ešte viac zamotal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šláger nemá víťaza. City a Liverpool si body rozdelili, boj o titul sa ešte viac zamotal

Liverpool a Manchester City si body rozdelili.
Liverpool a Manchester City si body rozdelili.Profimedia
Futbalisti Manchestru City a Liverpoolu remizovali v nedeľnom šlágri 28. kola anglickej Premier League. Bol to posledný zápas, v ktorom proti sebe na lavičke týchto dvoch tímov stáli tréneri Guardiola (53) a Klopp (56).

Liverpool - Manchester City 1:1

Kevin De Bruyne potvrdil skvelé štatistiky a prekvapivou rozohrávkou rohového kopu zaznamenal už dvanástu asistenciu v rámci všetkých súťaží počas tejto sezóny, pričom nastúpil iba na svoj štrnásty duel. Bola to už jeho siedma prihrávka v dueloch proti LFC.

John Stones sa presadil prvý raz v sezóne a premiérovo od 26. apríla, keď udrel proti Arsenalu. Liverpool síce mal po hernej stránke o niečo navrch, avšak do prestávky gól nedal. Útočník Núñez však stihol byť za 45 minút až päťkrát v ofsajde, čo je viac ako Haaland a Álvarez dokopy od začiatku aktuálneho ročníka PL.

Celý tím Citizens bol mimo hry dokopy len v 29 prípadoch. Po zmene strán sa domáci presadili. Spomínaný uruguajský futbalista vybojoval pokutový kop. Premenil ho Alexis Mac Allister. V rámci PL využil deväť z desiatich penált, ktoré zahrával, druhý raz z nej prekonal Edersona. 

Argentínsky stredopoliar mieril z bieleho bodu presne aj vo štvrtok na pôde Sparty a počas ostatných siedmich súťažných duelov má skvelú bilanciu troch gólov a štyroch asistencií. Manchester City potom prišiel o svoju brankársku jednotku. 

Ederson v 56. minúte opustil hraciu plochu, keďže sa ozvali zdravotné problémy zo zrážky s Núñezom, po ktorej nasledovala penalta. Na šiesty duel kariéry v Premier League nastúpil Stefan Ortega. Hostia mohli rozhodnúť, ale Foden trafil brvno a Doku zas žrď.

Po remíze naďalej platí, že za za éry Guardiolu a Kloppa sa nestalo, aby jeden tím vyhral oba vzájomné stretnutia v jednej sezóne. Liverpool neprehral v PL na Anfielde od októbra 2022, pričom Manchester City neprehral už 58 duelov v rade, ak cez prestávku vyhrával.

The Reds navyše podľahli tomuto manchesterskému súperovi na ligovej scéne iba raz z ostatných 21 domácich vystúpení. Zverenci trénera Guardiolu ukončili deväťzápasovú šnúru výhier na ihriskách súperov, počas ktorej vsietil 25 gólov.

Na prvom mieste tabuľky Premier League tak ostáva Arsenal so 64 bodmi, rovnaký počet má aj druhý Liverpoool a tretí Manchester City ich nazbieral 63. Všetky mužstvá majú odohraný zhodný počet 28 duelov. Hrať sa bude ešte o rovných 30 bodov.

Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore