Haaland vrátil úder Alexandrovi-Arnoldovi: Vyhral som treble, on ten pocit nepozná

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Haaland vrátil úder Alexandrovi-Arnoldovi: Vyhral som treble, on ten pocit nepozná
Haaland svojsky reagoval na reči súpera.
Haaland svojsky reagoval na reči súpera.AFP
Erling Haaland (23) sa ohradil voči posmešku Trenta Alexandra-Arnolda (25), že pre Liverpool znamená zisk trofejí viac ako pre Manchester City. Nórsky útočník takisto dodal, že minulosezónne zaknihovanie treble bolo príjemnou záležitosťou, ktorú anglický obranca nepozná.

Liverpool a City sa proti sebe postavia už v nedeľu 10. marca v súboji o čelo tabuľky Premier League. Na chrbát im ale dýcha tretí Arsenal. Citizens sa chcú stať prvým tímom v histórii, ktorý vyhrá štyri tituly v najvyššej anglickej súťaži za sebou, zatiaľ čo The Reds dúfajú, že odchádzajúceho manažéra Jürgena Kloppa pošlú na trénerskú pauzu vo veľkom štýle.

Obranca Alexander-Arnold nedávno uviedol, že trofeje získané Liverpoolom znamenajú viac ako úspechy City. Narážal tým na finančné pozadie titulov oponenta, ktorý je podporovaný peniazmi a vplyvom ľudí z Abú Dabí. "Je to ťažké. Stojíme proti stroju, ktorý je postavený na víťazstvá - to je najjednoduchší spôsob, ako opísať City a ich organizáciu," povedal Angličan pre magazín FourFourTwo a pokračoval:

"Keď sa pozrieme na túto éru, hoci vyhrali viac titulov ako my a boli pravdepodobne úspešnejší, naše trofeje budú pre nás a fanúšikovskú základňu znamenať viac, a to najmä z finančného hľadiska situácie. To, ako oba kluby vybudovali svoje tímy a spôsob, akým sme to urobili my, znamená pre našich fanúšikov pravdepodobne viac."

Alexander-Arnold sa z titulu tešil v sezóne 2019/20.
Alexander-Arnold sa z titulu tešil v sezóne 2019/20.AFP

V minulom ročníku pomohlo 52 gólov Haalanda tímu Sky Blues prvýkrát vyhrať Ligu majstrov a okrem toho získať Premier League aj FA Cup, čím sa stali po Manchestri United zo sezóny 1998/99 len druhým anglickým klubom, ktorému sa podarilo zaknihovať treble.

"Som tu jeden rok a vyhral som treble, bol to celkom príjemný pocit," povedal Nór pre Sky Sports, keď sa ho pýtali na komentáre Alexandra-Arnolda. "Nemyslím si, že on pozná tento pocit, ja som ho cítil v minulej sezóne," podotkol.

Liverpool vstúpi do napínavého boja s náskokom jedného bodu pred City a dvoch pred Arsenalom. "Bude to skvelý zápas. Liverpool je na čele ligy, v tejto sezóne bol lepší ako my, takže tam musíme prísť a byť čo najlepší. Bude to špeciálny a naozaj dôležitý duel," dodal Haaland. Alexander-Arnold je momentálne jedným z viacerých hráčov, ktorí budú svojmu celku chýbať pre zranenie.

Bitka o čelo Premier League láka množstvo pozornosti.
Bitka o čelo Premier League láka množstvo pozornosti.Flashscore