Posledná kapitola ikonickej rivality? Klopp: Guardiola je najlepší manažér, akého som zažil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Posledná kapitola ikonickej rivality? Klopp: Guardiola je najlepší manažér, akého som zažil

Klopp a Guardiola zažijú ďalší vzájomný duel.
Klopp a Guardiola zažijú ďalší vzájomný duel.Profimedia
Jürgen Klopp (56) označil svojho oponenta a zároveň manažéra Manchestru City Pepa Guardiolu (53) za najlepšieho trénera, akého zažil. Nemec teraz pripravuje svoje mužstvo na bitku práve so Citizens, čo by mohlo byť poslednou kapitolou ich úchvatného súperenia.

Káder City vyhral päť z posledných šiestich titulov Premier League, ale Liverpool bol ich hlavným rivalom, ktorý im v roku 2020 korunu uchmatol. Oba tímy sa opäť dostali do súboja na čele tabuľky, pričom pred nedeľňajším stretom na Anfielde majú vedúci The Reds pred majstrami náskok jediného bodu.

Kouč Liverpoolu povedal, že Guardiola, ktorého tím sa usiluje o druhé treble v rade (Liga majstrov, Premier League a FA Cup), je výnimočný v mnohých aspektoch. "Viem to, sám robím túto prácu, takže keď sa s ňou stretnem, vidím výnimočnosť a Pep ňou určite je. Takisto je to veľa rôznych vecí, ktoré za tie roky so svojimi tímami urobil. Ako môžem hodnotiť manažérov z minulosti? Počas môjho života je to určite jeden z výnimočných koučov."

Klopp má proti Guardiolovi mierne pozitívnu bilanciu - z 29 stretnutí vyhral 12 a prehral 11. "Ak mám byť úprimný, nemám poňatia, ako sa to stalo, ale všetko je v poriadku. Viem, že som celkom dobrý aj v tom, čo robím. Nechcem znieť ako niekto, kto je rád, že je tu, ale pýtate sa ma na najlepších a pre mňa je najlepší."

Citizens vyhrali na Anfield Road od roku 2003 iba raz - pred prázdnymi tribúnami počas pandémie koronavírusu v roku 2021. Klopp povedal, že hrať doma bude obrovský faktor, hoci dodal, že je príliš skoro na to, aby sa zápas označil za rozhodujúci o titule.

Nemeckého trénera sa pýtali aj na komentáre obrancu Trenta Alexandra-Arnolda, ktorý povedal, že trofeje získané Liverpoolom znamenajú viac ako úspechy City, ktoré je podporované financiami z Abú Dabí.

"Narodil sa v Liverpoole, prešiel všetkými mládežníckymi tímami. Čo by ste si v tejto situácii mysleli? Jeden z našich sloganov, ktorý mám rád, je: 'Toto znamená viac'. Pre nás to proste znamená viac. Nemáme presnú predstavu o tom, čo to znamená pre iných ľudí. Je to len o tom, ako to cíti on, ako to cítime my a ja s tým nemám absolútne žiadny problém," vysvetlil Klopp.