Anglické médiá: Liverpool je oboma nohami vo štvrťfinále. V prvom polčase bol bezcitný

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Anglické médiá: Liverpool je oboma nohami vo štvrťfinále. V prvom polčase bol bezcitný

Darwin Núňez ukázal na Letnej skvelú streleckú formu.
Darwin Núňez ukázal na Letnej skvelú streleckú formu.Profimedia
Anglické médiá považujú po zápase na Letnej postup futbalistov Liverpoolu do štvrťfinále Európskej ligy za hotovú vec. Líder Premier League vo štvrtok porazil v úvodnom osemfinálovom dueli Spartu 5:1 a vysoké víťazstvo je podľa tamojšej tlače výhodné aj vzhľadom na ďalší program tímu trénera Jürgena Kloppa (56). Popri triumfe vyzdvihli Briti aj návrat útočníka Mohameda Salaha (31).

Denník Liverpool Echo napísal: "Liverpool nie je ani tak jednou nohou vo štvrťfinále Európskej ligy ako skôr oboma." Svoje hodnotenie pridal aj The Guardian: "Dokonalý večer v Prahe pre Liverpool. Skoro. Kloppov o štyri trofeje bojujúci tím si prakticky zaistil miesto vo štvrťfinále jasnou porážkou Sparty."

Liverpool sa v nedeľu v priamom súboji o čelo anglickej ligy stretne s obhajcom titulu Manchestrom City, potom ho čaká Sparta a následne Manchester United. "Výsledok 5:1 z českej metropoly urobil z odvety na Anfielde budúci týždeň formalitu, čo sa určite bude hodiť pred štvrťfinále Anglického pohára na ihrisku Manchestru United o tri dni neskôr," dodal Liverpool Echo.

"Hodnota zaistenia postupu do štvrťfinále už v polčase by sa mohla ukázať ako veľmi dôležitá v dobe, keď sezóna pred reprezentačnou prestávkou dostáva obrysy," doplnil vyššie spomínaný denník.

The Reds nastrieľali pod vedením nemeckého kormidelníka už 1 000 gólov. Anglický celok rozhodol v Prahe o triumfe už v úvodnom dejstve troma zásahmi. "Liverpool bol v prvom polčase maximálne bezcitný a troma gólmi do polčasu umlčal domácich fanúšikov," podotkla BBC.

Verejnoprávny vysielateľ vyzdvihol brankára Caoimhina Kellehera: "Predviedol sériu kľúčových zákrokov vrátane jedného za stavu 1:0, keď zastavil strelu Lukáša Haraslína. Lopta sa stáčala do siete, než ju Joe Gomez vykopol z bránkovej čiary."

"Pokiaľ ide o výsledok, nemohlo to pre mužstvo trénera Kloppa dopadnúť lepšie. Návrat Salaha je tiež príjemnou správou. Desať minút po príchode na ihrisko dal gól, ktorý ale neplatil pre tesný ofsajd," uviedla BBC.

Sparta Praha - Liverpool 1:5