Extraligová bitka o TOP 6, mladí Slováci v boji o EURO i stret Liverpoolu so Citizens

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Extraligová bitka o TOP 6, mladí Slováci v boji o EURO i stret Liverpoolu so Citizens
Premier League zažije boj o čelo tabuľky.
Premier League zažije boj o čelo tabuľky.Profimedia / Flashscore
Hokej, tenis aj futbal. Druhý marcový víkend bude z hľadiska zaujímavých športových udalostí pestrý. V piatok ho odštartujú boje o prienik do TOP 6 slovenskej hokejovej extraligy. Ak dážď opäť niečo nezmení, tak v ten istý deň by si mal svoj debut v Indian Wells odkrútiť Lukáš Klein. O pár hodín neskôr sa v ženskej časti turnaja predstaví Rebecca Šramková. V akcii budú aj mladí slovenskí futbalisti či rivali v boji o čelo Premier League.

Extraligový boj o TOP 6 (piatok, 18:00)

Posledné kolo Tipos Extraligy sľubuje poriadnu dávku zábavy, ale hlavne veľkú zápletku a pre fanúšikov zainteresovaných tímov aj množstvo nervov. Poprad je istým víťazom základnej časti, ale na diaľku budú o druhú priečku bojovať Michalovce a Spišská Nová Ves. Oba celky majú po 87 bodov, ale Dukla je v lepšej východiskovej pozícii. Ak vyhrá v Humennom za tri body, tak má istotu druhého miesta. Spišiaci cestujú do Popradu.

Najväčšie súboje sa však odohrajú v boji o prvú šestku. Na piatej a šiestej priečke stále môže prísť zmena. Nitra totiž získala 76 bodov, o dva viac ako Slovan. Siedmy Zvolen a ôsma Banská Bystrica ich pozbierali 73. Do hry sa chce vložiť aj 72-bodový Trenčín z deviateho miesta. Tu môže rozhodovať každý strelený presný zásah.

Bitka o prvú šestku bude napínavá až do konca.
Bitka o prvú šestku bude napínavá až do konca.Flashscore

V priamom súboji sa proti sebe postavia Banská Bystrica a Nitra. Slovan hostí Liptovský Mikuláš. Zvolen cestuje do Nových Zámkov, ktoré s určitosťou končia na 11. pozícii. Trenčín hrá v Košiciach, tie sa už nemôžu pohnúť zo štvrtého miesta.

Najlepšie sú na tom corgoni, tým stačí bod a vyhnú sa predkolu. Slovan potrebuje bodovať naplno a nemusí nič riešiť. Zvolen bude dúfať v zaváhanie Slovana. Banská Bystrica musí získať tri body a nemusí sa obávať. Trenčín sa do šestky dostane iba vtedy, ak Slovan odíde bez bodu a Zvolen s Banskou Bystricou získajú maximálne jeden. Všetky zápasy piatkového 50. kola začínajú o 18:00.

Slováci v Indian Wells (piatok/sobota)

Do hlavnej súťaže tohtoročného podujatia BNP Paribas Open sa dostali traja reprezentanti slovenskej vlajky. Piatkové vypadnutie Anny Karolíny Schmiedlovej ale znamená, že v hre ostávajú už len dvaja. Po úspešnej kvalifikácii prenikla medzi elitu Rebecca Šramková. Následne si v prvom kole za hodinu a pol poradila s čínskou oponentkou Ja-fan a zaistila si súboj druhého kola s Beatriz Haddadovou-Maiovou.

Slovenku tak teraz čaká náročná prekážka v podobe 13. hráčky rebríčka WTA. Rodáčka zo São Paula sa v úvode turnaj v Indian Wells tešila z postupu cez britskú súperku Katie Boulterovú. Brazílsko-slovenský duel mal naplánovaný štart na sobotu 9. marca o 03:00 SEČ. Všetko ale môže zmeniť počasie.

Kleinov debut v Indian Wells sa odložil.
Kleinov debut v Indian Wells sa odložil.TASR

Práve dážď bol faktorom, ktorý úradoval pred premiérou Lukáša Kleina na podujatí prezývanom "piaty Grand Slam". Slovenský hráč mal mať svoj debut za sebou už v piatok skoro ráno, no napokon si naň ešte počká. Jeho stret s americkým súperom Nicolasom Morenom De Alboranom sa posunul na 23:00. Rovnako ako krajanka Šramková, aj Klein sa na turnaj prebojoval po úspešných kvalifikačných súbojoch.

Grécko U17 – Slovensko U17 (sobota, 14:00)

Slovenský národný výber futbalistov do 17 rokov má na dosah postup na EURO. O cennom prieniku na majstrovstvá Európy môžu mladí Slováci rozhodnúť na turnaji v Grécku. V prvom meraní síl si zverenci Branislava Fodreka v stredu poradili s rovesníkmi zo Švajčiarska 2:1. V sobotu od 14:00 na nich čaká domáci tím. Zdolanie gréckeho mužstva by hráčov s dvojkrížom na hrudi výrazne priblížilo k postupu na záverečný šampionát. Ten sa koná od 20. mája do 5. júna na Cypre. Z ôsmich kvalifikačných skupín sa na záverečné podujatie prepracujú ich víťazi a sedem najlepších kádrov z druhých miest. Štvrtým účastníkom “slovenskej“ skupiny je Ukrajina, ktorá na úvod zdolala Grékov 2:0.

Slovenskí mladíci zabojujú o prienik na ME.
Slovenskí mladíci zabojujú o prienik na ME.Slovenský futbalový zväz

Liverpool – Manchester City (nedeľa, 16:45)

Anglická futbalová scéna bude v pozore. Boj o čelo Premier League je nesmierne napínavý a inak to nebude ani v nedeľu, keď sa stretnú prvé dva celky tabuľky. Líder z Liverpoolu privíta na svojej pôde nebezpečného vyzývateľa z modrej časti mesta Manchester. The Reds pôjdu do zápasu s náskokom jediného bodu na Citizens. Novembrový vzájomný stret oboch rivalov sa skončil deľbou bodov po výsledku 1:1. 

V rámci ligy sa môžu ašpiranti na titul pochváliť viac než slušnou formou. O niečo lepšie však na tom je výber Pepa Guardiolu, ktorý naposledy prehral ešte 6. decembra s Aston Villou. Zverenci Jürgena Kloppa nebrali ani jeden bod 4. februára proti Arsenalu. Je to práve celok z Londýna, ktorý na svojich lepšie postavených protivníkov striehne z tretieho miesta. Remíza z Anfield Road by mohla znamenať, že na vrchole tabuľky sa po víkende ocitnú Gunners.