Kanár a prehra za 71 minút. Rýchly koniec Schmiedlovej na turnaji v Indian Wells

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Kanár a prehra za 71 minút. Rýchly koniec Schmiedlovej na turnaji v Indian Wells
Schmiedlová končí hneď po prvom kole.
Schmiedlová končí hneď po prvom kole.Profimedia
Anna Karolína Schmiedlová (29) sa do druhého kola prestížneho podujatia v Indian Wells nepozrie. Stopku jej vystavila čínska súperka Wang Sin-jü (22), ktorá si so Slovenkou poradila za hodinu a 11 minút, vyhrala 2:0 na sety a postúpila.

Wang Sin-jü - Schmiedlová 6:0, 6:4

Po presune do USA skončila Schmiedlová na rakete ďalšej čínskej oponentky. V Austine ju v semifinále vyradila Jüan Jüe za 73 minút 6:0 a 6:3. Takmer totožnú prehru teraz zaknihovala slovenská hráčka aj v Indian Wells. Ako veľmi nevydarený môže hodnotiť najmä prvý set, počas ktorého si ani raz neudržala vlastný servis. Presný opak sa podaril jej protivníčke a po 24 minútach využila tretí setbal.

Aj do druhého dejstva vstúpila košická rodáčka stratou podania. Brejku sa Schmiedlová dočkala v šiestej hre a potvrdila ho ziskom ďalšieho bodu. Bolo to ale jediný raz, čo v zápase viedla. Svoj posledný servis v stretnutí opäť stratila, Wang Sin-jü tak vyhrávala 5:4 a šla podávať na spečatenie postupu. Číňanka vzápätí využila hneď prvý mečbal a prenikla do ďalšej fázy turnaja. V nej sa môže tešiť na meranie síl s belgickou súperkou Elise Mertensovou.

Schmiedlová tak nevylepšila svoju bilanciu na tamojšom podujatí, na ktorom prehrala všetkých sedem duelov. Takisto si nepolepšila ani pri pohľade na počet výhier v hlavnom žrebe turnajov označovaných ako "tisícky". Na tvrdom povrchu čaká na triumf od roku 2015 (Wuhan) a na antuke od roku 2019 (Madrid).

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore