Klein premiérovo v Kalifornii. Slovák má pred sebou americkú prekážku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Klein premiérovo v Kalifornii. Slovák má pred sebou americkú prekážku

Klein si počínal v kvalifikácii výborne. Podarí sa mu zvládnuť aj prvé kolo na Indian Wells?
Klein si počínal v kvalifikácii výborne. Podarí sa mu zvládnuť aj prvé kolo na Indian Wells?Profimedia
Rebecce Šramkovej (27) debut v hlavnej časti podujatia Indian Wells vyšiel na výbornú. Na rade s kalifornskou premiérou je Lukáš Klein (25), ktorý by si proti Nicolasovi Morenovi de Alboranovi (26) rád zaspomínal na úspešnú januárovú jazdu v prvom grandslame sezóny.

Práve na Australian Open dosiahol slovenský tenista svoje maximum na grandslamoch. V súčasnosti je pred ním výzva, aby na podobný výsledok dokázal nadviazať a šplhal sa rebríčkom čoraz vyššie.

Ako kvalifikant uspel v troch dueloch v Brisbane, v druhom kole ho zastavil Matteo Arnaldi. V Melbourne sa prvý raz predstavil v hlavnej fáze. Spoločne s kvalifikáciou vyhral štyri zápasy, zhodne v druhom kole bol blízko k vyradeniu Alexandra Zvereva. V štyri a pol hodinovej bitke potreboval Nemec na postup päť setov (7:5, 3:6, 4:6, 7:6, 7:6).

Talentovaný, ale nekonzistentný. Aj tak by sme mohli označiť Lukáša Kleina, ktorý po úspešnom januári odohral málo stretov, hoci pravdou je, že výkony to zlé neboli. Mimo iného v Davisovom pohári porazil Miomira Kecmanoviča a na Indian Wells sa premiérovo kvalifikoval do hlavného pavúka, keď si poradil s Maximilianom Martererom a Zacharym Svajdom.

Posledné výsledky Kleina.
Posledné výsledky Kleina.Flashscore

Podobne ako jeho súper, aj Nicolas Moreno de Alboran vyhral tento rok 11 zápasov a trikrát ťahal za kratší koniec. Takmer polovicu z úspešných súbojov dosiahol na challengerovej úrovni. Po troch neúspešných pokusoch zaznamenal aktuálne 166. hráč sveta pred niekoľkými týždňami svoje prvé víťazstvo v hlavnej fáze na okruhu ATP v Delray Beach, kde nastúpil ako kvalifikant a v prvom kole vyradil Aleksandara Kovačeviča.

Ostatné rezultáty de Alborana.
Ostatné rezultáty de Alborana.Flashscore

Klein a de Alboran sa v Kalifornii stretnú vôbec prvýkrát. Loptička by mala byť na strane Slováka, ktorý je rebríčkovo vyššie postavený (141. miesto). V prospech Američana môžu, naopak, hrať domáce podmienky.

De Alboran - Klein (piatok, najskôr 03:30)