Murray vylepšil bilanciu s Goffinom na 8:0. S Belgičanom vyhral všetkých 17 setov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Murray vylepšil bilanciu s Goffinom na 8:0. S Belgičanom vyhral všetkých 17 setov

Andy Murray si po zápase pochvaľoval skvelý servis.
Andy Murray si po zápase pochvaľoval skvelý servis.Profimedia
Finalista z roku 2009 Andy Murray (36) zdolal na úvod turnaja Masters 1000 v Indian Wells Belgičana Davida Goffina (33) 6:3, 6:2. Vyhral tak už ôsmy vzájomný zápas bez straty setu. Britský veterán sa o svoju prvú minisériu dvoch víťazstiev za sebou od augusta minulého roka stretne so svetovou päťkou Andrejom Rubľovom (26).

Murray - Goffin 6:3, 6:2

Murray porazil Goffina prvýkrát v roku 2014 v prvom kole Wimbledonu, keď na tráve v All England Clube obhajoval svoj druhý grandslamový titul. Odvtedy vyhral aj ostatných sedem vzájomných duelov - na antuke, na tvrdom povrchu aj v hale.

Naposledy Brit natiahol svoju víťaznú sériu proti o tri roky mladšiemu Belgičanovi na turnaji Masters 1000 v Indian Wells, keď po hodine a štvrť vyhral 6:3, 6:2, čím si vylepšil vzájomnú bilanciu zápasov na 8:0 a 17:0 na sety. Jediný Goffinov úspech prišiel pred siedmimi rokmi v exhibícii v Abú Zabí.

Brit nečelil ani jednému brejkbalu. Pri svojom podaní prehral len deväť fiftínov a ani raz nepustil súpera k zhode. Na prelome prvého a druhého setu vyhral 11 loptičiek v rade a v rozhodujúcom dejstve získal päť gemov v rade.

"Bol to môj najlepší zápas na podaní, aký som tu odohral. Vždy som tu z neznámych príčin bojoval so svojím podaním, určite v posledných 10 rokoch. Dnes som sa však cítil oveľa lepšie," komentoval svoj vstup do 16. ročníka BNP Paribas Open finalista z roku 2009.

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Flashscore

Po prvých štyroch prehratých stretoch v sezóne sa Murraymu podarilo vstúpiť do turnaja výhrou tretíkrát v rade, no stále má tento rok mizernú bilanciu 3-6. Za posledných 12 mesiacov vyhral na hlavnom okruhu dva zápasy po sebe iba raz - vlani v auguste po postupe do tretieho kola na Masters v Toronte, avšak následne odstúpil. Vo svetovom rebríčku mu patrí 61. miesto a to najmä vďaka trom challengerovým triumfom.

Bývalá svetová jednotka a trojnásobný grandslamový šampión sa bude proti svetovej päťke Andrejovi Rubľovovi snažiť o prvú sériu dvoch víťazstiev za sebou po siedmich mesiacoch. S Rusom, ktorý bol na poslednom turnaji v Dubaji diskvalifikovaný, má vyrovnanú bilanciu 1:1.