Sú dni, keď by sa najradšej schoval. Členok? Cítim sa lepšie, vraví Alcaraz

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sú dni, keď by sa najradšej schoval. Členok? Cítim sa lepšie, vraví Alcaraz

Alcaraz sa cíti dobre
Alcaraz sa cíti dobre Reuters
Carlos Alcaraz (20) tvrdí, že členok, pre ktorého zranenie musel minulý mesiac odstúpiť z turnaja Rio Open, je už na tom lepšie a jediné, na čo myslí, je obhajoba titulu v Indian Wells.

Španiel, ktorý vlani vo finále v kalifornskej púšti porazil Daniila Medvedeva, musel v Riu de Janeiro odstúpiť po dvoch zápasoch po tom, ako si podvrtol pravý členok.

Bola to ďalšia komplikácia pre svetovú dvojku, ktorá nezískala titul od júla minulého roka, keď vo finále Wimbledonu zdolala Novaka Djokoviča. V januári Alcaraz prehral vo štvrťfinále Australian Open a minulý mesiac ho v semifinále Argentina Open porazil Nicolás Jarry.

V nedeľu sa však v exhibičnom zápase v Las Vegas zmobilizoval a porazil Rafaela Nadala, a hoci podľa vlastných slov počas tréningov dobre vedel, že nad jeho zranením stále visí otáznik.

"Pravdepodobne niektorí ľudia myslia na môj členok. Nepoviem, či je pripravený na 100 %, alebo nie, ale každopádne sa cítim lepšie. Uvidíme, ako sa bude turnaj vyvíjať, ale som tu, aby som obhájil titul. Na nič iné nemyslím," povedal novinárom.

Po slávnostnom ceremoniáli, počas ktorého v areáli odhalili nástennú maľbu pripomínajúcu jeho minuloročný titul, dvojnásobný grandslamový šampión uviedol, že si na slávu stále zvyká.

"Veľa dní sa zobudíte s nie najlepšou náladou. Chcete sa schovať alebo jednoducho iba to, aby vás ľudia nespoznali. Som však prirodzený chlap a snažím sa to brať ako najbežnejšiu vec na svete. Ľudia ma spoznávajú a myslím si, že je to dobré," zamyslel sa Alcaraz. Druhý nasadený hráč turnaja začne svoju obhajobu v Indian Wells v piatok proti Matteovi Arnaldimu.