Nadal prišiel možno o svoj posledný Indian Wells. Nemôžem klamať seba ani fanúšikov, tvrdí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nadal prišiel možno o svoj posledný Indian Wells. Nemôžem klamať seba ani fanúšikov, tvrdí
Nadal nenadviaže na svoje finále z roku 2022 v Indian Wells.
Nadal nenadviaže na svoje finále z roku 2022 v Indian Wells.Profimedia
Fanúšikovia v Indian Wells pravdepodobne neuvidia ďalšie vystúpenie štvornásobného miestneho šampióna Rafaela Nadala (37). Španielsky tenista, ktorý hrá možno svoju poslednú sezónu, sa po januárovom svalovom zranení nestihol pripraviť a z prvého tohtoročného podujatia Masters 1000 sa odhlásil.

Od minuloročného Australian Open a následnej operácie bedrového kĺbu odohral Nadal len jeden turnaj. "S veľkým smútkom oznamujem, že sa musím odhlásiť z úžasného turnaja v Indian Wells. Každý vie, ako veľmi toto miesto milujem a ako rád tu hrám. To bol tiež jeden z dôvodov, prečo som sem prišiel - aby som tu trénoval a snažil sa pripraviť," napísal štvornásobný víťaz (2007, 2009, 2011, 2013) na sociálne siete. 

Nadal odohral v januári v austrálskom Brisbane prvý turnaj od minuloročného Australian Open, po ktorom zápasil so zranením bedrového kĺbu a nakoniec musel v lete podstúpiť operáciu. Napriek ročnej pauze si hneď pripísal dve hladké víťazstvá nad Dominicom Thiemom a Jasonom Kublerom, no v závere štvrťfinálového súboja s Jordanom Thompsonom utrpel svalové zranenie v oblasti bedrového kĺbu. Následné vyšetrenie v Melbourne pred prvým grandslamom roka odhalilo trhlinu.

Odvtedy dva mesiace nehral. V nedeľu napriek tomu nastúpil v Las Vegas na exhibičné stretnutie vo vysokom tempe proti o 17 rokov mladšiemu krajanovi a svetovej dvojke Carlosovi Alcarazovi, s ktorým prehral 6:3, 3:6, 12:14. V Indian Wells sa pripravoval na prvé podujatie Masters 1000 od novembra 2022, ale 37-ročný tenista si na súťažný duel netrúfol.

"Tvrdo som pracoval, ale nie som pripravený hrať na najvyššej úrovni na takomto dôležitom podujatí. Nie je to ľahké rozhodnutie, ale nemôžem klamať seba ani tisíckam fanúšikov," uviedol Španiel vo svojom vyhlásení.

Víťaz 22 grandslamov sa mal v Indian Wells predstaviť prvý raz od roku 2022, keď vo finále podľahol Taylorovi Fritzovi. Vo štvrtok mal vyzvať Milosa Raonica, namiesto neho sa Kanaďanovi postaví lucky loser Sumit Nagal z Indie.