Šramkovej víťazný debut na Indian Wells. Slovenka vyradila Ja-fan a čaká ju 2. kolo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Šramkovej víťazný debut na Indian Wells. Slovenka vyradila Ja-fan a čaká ju 2. kolo
Šramková na archívnej snímke.
Šramková na archívnej snímke.Profimedia
Rebecca Šramková (27) sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v Indian Wells. V úvodnom kole zdolala v pozícii kvalifikantky Číňanku Ja-fan Wang 6:4, 6:0. Slovenská tenistka štartuje v hlavnej súťaži v Kalifornii prvýkrát.

Šramková - Ja-fan 6:4, 6:0

Šramková sa na kurte zdržala ani nie hodinu a pol. V úvodnej sade čelila v piatej hre brejkbalu, ktorý sa jej podarilo odvrátiť. Hneď na to súperke dokázal zobrať podanie, ale to si nedokázala udržať. Číňanka sa vrátila do stretnutia. Slovenská tenistka nevyužila v ôsmej hre päť brejkbalov. Mrzieť ju to však nemuselo, pretože po 57 minútach a dvoch setbaloch získala prvú sadu na svoju stranu. 

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

Druhý set trval iba polhodinu, keďže Rebecca Šramková svoju súperku nešetrila a uštedrila jej kanára. Dvadsaťsedemročná Slovenka využila hneď prvý mečbal. Pri svojej premiérovej účasti na Indian Wells ju tak čaká druhé kolo, v ktorom vyzve svetovú trinátsku Haddadovú Maiovú. Duel je na programe v piatok. 

Šramková sa s Ja-fan stretla premiérovo od roku 2016, keď slovenská tenistka vyhrala v trávnatej časti sezóny. V tej dobe bola takmer o sto miest v rebríčku nižšie než jej o dva roky staršia protivníčka z Číny. V stredu patrila k outsiderkám, keďže sa do hlavnej súťaže prebojovala z kvalifikácie.