Šramkovej debut na Indian Wells. Číňanka Ja-fan bude proti Slovenke bojovať o prvú výhru

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Šramkovej debut na Indian Wells. Číňanka Ja-fan bude proti Slovenke bojovať o prvú výhru
Šramková na archívnej snímke z turnaja vo Varšave.
Šramková na archívnej snímke z turnaja vo Varšave.Profimedia
Slovenská tenistka Rebecca Šramková (27) má pred sebou debut na "tisícke" v Indian Wells. Vo vzájomných stretoch s Číňankou Wang Ja-fan (29), ktorá jej pretne cestu v prvom kole, vedie 1:0. Obe súperky sa stretli ešte v roku 2016 počas trávnatej časti sezóny. Slovenka bola v tom čase takmer o sto miest v rebríčku nižšie než jej o dva roky staršia protivníčka.

Šramková patrí z pozície kvalifikantky k outsiderkám. Aktuálne sa v rebríčku WTA nachádza na 127. mieste. Výrazne sa tak približuje k svojmu doteraz najvyššiemu postaveniu z roku 2017 (111. priečka). Na úvod kvalifikácie rozdrvila semifinalistku spred trinástich rokov Yaninu Wickmayerovú 6:0, 6:1, následne nezaváhala ani proti Jessike Ponchetovej. Francúzku zlomila v tajbrejku tretej sady 2:6, 6:2, 7:6.

Slovenka si od úvodu minulého roka polepšila o viac ako 200 miest. V priebehu tohto obdobia sa dostala do dvanástich štvrťfinále na všetkých úrovniach, vrátane vôbec prvého v kategórii WTA vo Varšave. Pred niekoľkými týždňami ovládla podujatie W50 v Porte, čo je zároveň jej najväčší titul za ostatných takmer päť rokov. 

Ako to vyzerá v rebríčku okolo Šramkovej?
Ako to vyzerá v rebríčku okolo Šramkovej?Flashscore

Na druhej strane Wang Ja-fan bola v rovnakom čase minulý rok na 696. pozícii. Začal sa jej návrat po deväťmesačnej prestávke. V súčasnosti je bývalá 47. hráčka po zisku šiestich titulov za posledných 12 mesiacov na najlepšej ceste vrátiť sa do prvej päťdesiatky.

V roku 2024 nestráca na tempe. Prebojovala sa do tretieho kola Australian Open. Na úvodnom grandslame roka vyradila Soranu Cirsteovú i Emmu Raducanuovú. Skončila na rakete svojej krajanky Čeng Čchin-wen. Následne si zahrala semifinále v Hua Hin či štvrťfinále v Austine. V Indian Wells ju čaká celkovo tretia účasť (druhá v hlavnom pavúku). Proti Šramkovej bude bojovať o prvé víťazstvo na tamojších kurtoch.

Šramková - Ja-Fan (streda, 20:00)