Odplata za US Open? Schmiedlová cieli na prvý triumf v hlavnej súťaži Indian Wells

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Odplata za US Open? Schmiedlová cieli na prvý triumf v hlavnej súťaži Indian Wells
Pomstí sa Schmiedlová súperke za vyradenie na US Open?
Pomstí sa Schmiedlová súperke za vyradenie na US Open?Profimedia
Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová (29) sa z Austinu na juhu Spojených štátov amerických, kde sa minulý týždeň na podujatí WTA 250 dostala do semifinále, presunula do kalifornského Indian Wells. Rodáčka z Košíc bude chcieť vyhrať vôbec prvý zápas v hlavnej súťaži na turnaji, ktorý sa nazýva aj "piaty grandslam". V ceste za triumfom jej bude stáť Číňanka Wang Sin-jü (22).

Schmiedlová sa od vlaňajšieho US Open nedostala cez druhé kolo žiadneho turnaja na okruhu WTA až do momentu, keď minulý týždeň dorazila do Spojených štátov.

Bývalá 26. hráčka sveta na ceste do semifinále v Austine tesne vyradila domáce tenistky Peyton Stearnsovú a Sachiu Vickeryovú (obe porazila až v treťom sete, ktorý zhodne vyhrala 7:5). Následne ešte triumfovala nad Lotyškou Anastasijou Sevastovou - tá však duel za stavu 4:6, 1:2 z pohľadu 29-ročnej Slovenky skrečovala.

O účasť v prvom finále WTA po piatich rokoch ju napokon pripravila Číňanka Jüan Jüe. Košičanka sa v Indian Wells pokúsi zmierniť negatívnu bilanciu 0:6 na tomto podujatí. V Kalifornii síce bola v 2. kole v roku 2016, avšak dostala sa tam ako nasadená hráčka, ktorá mala v 1. kole voľno. Súboj s Monicou Puigovou vtedy prehrala po 77 minútach 1:6 a 2:6. 

Nepríjemnejšie však vyznieva fakt, že Slovenka nevyhrala zápas v hlavnom žrebe na "tisíckach" od roku 2019 v Madride (antuka) a na tvrdom povrchu od roku 2015 vo Wuhane.

Vylepší si Schmiedlová postavenie v rebríčku po Indian Wells?
Vylepší si Schmiedlová postavenie v rebríčku po Indian Wells?Flashscore

Wang Sin-jü po prehrách v prvom kole kvalifikácie v rokoch 2021 a 2022 zostala v marci 2023 v Indian Wells o čosi dlhšie. Predtým, ako v treťom kole prehrala v trojsetovom maratóne so 16. hráčku pavúka Barborou Krejčíkovou, zdolala v dvoch setoch Elise Mertensovú a aj 18. nasadenú Jekaterinu Alexandrovovú.

Číňanka sa do "Tennis Paradise" vrátila s rebríčkovým maximom, ktoré dosiahla v októbri 32. miestom. Stojí za zmienku, že na siedmich z ôsmich turnajov v 2024 skončila už v prvom alebo druhom kole, pričom iba v thajskom Hua Hin sa dostala až do semifinále.

Dvadsaťdvaročná Wang Sin-jü vedie vo vzájomnej bilancii 1:0. Na tvrdom povrchu v USA sa zároveň stretnú druhýkrát. Číňanka musela vlani na US Open v súboji tretieho kola dobiehať manko setu. V noci na piatok bude proti Schmiedlovej miernou favoritkou aj vzhľadom na súčasné postavenie v renkingu (42. verzus 69. miesto).

Sin-jü - Schmiedlová (piatok, najskôr od 00:30)