Čo si musel mať na obed? Kloppa ťažil verdikt o penalte, koniec prehodnotiť nemieni

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Čo si musel mať na obed? Kloppa ťažil verdikt o penalte, koniec prehodnotiť nemieni

Záver súboja o čelo tabuľky bol nesmierne dramatický.
Záver súboja o čelo tabuľky bol nesmierne dramatický. Profimedia
Manažér Liverpoolu Jürgen Klopp (56) sa síce rozplýval nad nedeľňajšou dych vyrážajúcou remízou 1:1 v Premier League s Manchestrom City a označil ju za najlepšiu, akú kedy jeho tím proti úradujúcemu majstrovi odohral, ale zároveň bol presvedčený, že jeho mužstvo bolo okradnuté o penaltu.

Liverpool - Manchester City 1:1

Alexis Mac Allister premenil v druhom polčase iný pokutový kop, ktorý zariadil bod proti City. Remíza však znamenala, že po 28 kolách je na čele Premier League Arsenal o skóre pred Liverpoolom a o bod pred Man City

Tesne pred záverečným hvizdom si však Liverpool bezúspešne pýtal penaltu, keď Jeremy Doku trafil Mac Allistera v pokutovom území, pričom jeho kopačka zasiahla Argentínčana do hrude.

"Trafil ho do hrude. Dotkol sa predtým lopty? Áno. Robí to nejaký rozdiel, na akomkoľvek mieste na ihrisku, ak je noha takto vysoko? Môžete trafiť loptu ako prvú, potom je však noha tu (Klopp ukazuje na hruď) a ste potrestaný." 

Rozhodcovia s tvrdením nesúhlasili, navyše systém VAR po kontrole neposlal arbitra k monitoru, aby si pozrel inkriminovanú situáciu znovu.

"Prečo by si človek za VAR-om myslel: 'Ach, nie je to dostatočne jasné a zjavné?' Čo si musel mať na obed, keď si myslíš, že to nie je jasné a zjavné?"

Manažér trval na tom, že kontroverzný moment už hodil za hlavu, hoci Liverpool klesol o skóre na druhú priečku.

"Musím o tom hovoriť tak často, ako sa len dá, je mi to naozaj fuk. Už som sa však cez to dostal, je to úplne v poriadku. Boli by sme radi, keby sme penaltu získali, to áno, ale nič z toho, čo poviem, aspoň čo som sa naučil, to nezmení."

"Pre nás je najdôležitejšia informácia, že sme v boji o titul, bude sa bojovať na diaľku. Uvidíme, kam sa dostaneme, ale chlapci tvrdo bojovali a nechali na ihrisku úplne všetko, aby v tejto bitke boli."

Klopp apeluje na asistenta rozhodcu.
Klopp apeluje na asistenta rozhodcu.Profimedia

Hoci triler na Anfielde splnil svoj účel, Klopp uviedol, že vzrušenie nebolo dostatočné na to, aby spochybnil svoje rozhodnutie opustiť Liverpool na konci sezóny.

"Tieto zápasy sú skvelé futbalové zápasy. Po konci som sa stretol s manželkou a bola úplne rozžiarená. Znamená to, že to musí byť dobrá zábava aj z tribúny. Nie som si preto istý, či by mi zo zápasov naozaj niečo chýbalo, keď ich môžem naďalej sledovať," doplnil.