Tottenham nedal šancu Aston Ville. Maddison skóroval po piatich mesiacoch, žiaril Son

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tottenham nedal šancu Aston Ville. Maddison skóroval po piatich mesiacoch, žiaril Son
Aktualizované
Tottenham nedal Aston Ville žiadnu šancu.
Tottenham nedal Aston Ville žiadnu šancu.Profimedia
Futbalisti Tottenhamu vyhrali v nedeľnom zápase 28. kola anglickej Premier League na pôde Aston Villy a priblížili sa jej v tabuľke už na dva body.

Aston Villa - Tottenham 0:4

V dôležitom súboji sa očakával ofenzívny futbal, ale opak bol pravdou. Na prvú strelu medzi tri žrde sa čakalo až do 50. minúty a Maddison ňou hneď aj otvoril skóre. Druhá prišla o tri minúty neskôr, Johnson takisto dostal loptu za Martíneza. Tottenham tak položil základy svojho víťazstva.

Spomínaný Maddison sa presadil premiérovo od 23. októbra, značnú časť sezóny vynechal pre zranenie. Son sa vďaka dvom asistenciám a jednom góle podieľal v tejto sezóne Premier League na 22 presných zásahoch (14+8). Pre kórejského kapitána londýnskeho celku to bol siedmy zásah v deviatom vystúpení proti Aston Ville. 

Celkovo 159. za Tottenham, čo je piate miesto v historickej tabuľke. Kohúti skórovali 39. raz v PL po sebe. Hostí k výhre priblížila aj červená karta McGinna. Zaujímavé je, že počet striel na bránu bol po záverečnom hvizde 1:5 z pohľadu domáceho celku.

Škót bol vylúčený druhý raz v kariére, naposledy ešte počas ročníka 2015/16 v drese Hibernianu. Tottenhamu sa ale zranil stopér van de Ven, nahradiť ho musel rumunský zadák Dragusin a pridal 41 minút k doterajším jedenástim, ktoré v PL stihol od januárového príchodu odohrať.

Domáci tréner Unai Emery prvýkrát v kariére prehral stretnutie PL proti Tottenhamu. Počas predošlých šiestich duelov na lavičkách Arsenalu a Villans štyrikrát vyhral a dva razy remizoval. Birminghamský celok ukončil sériu troch výhier nad Spurs.

Tottenham má po víťazstve na piatom mieste 53 bodov, čo je už o šesť viac ako nazbieral šiesty Manchester United a len dva stráca na štvrtú Aston Villu. Navyše disponuje jedným stretnutím k dobru, čo ho stavia do výhodnej pozície. Spurs zaznamenali najvyššiu výhru od januára 2023.

Brighton - Nottingham 1:0

Smoliarom zápasu sa stal obranca Omobamidele, pretože jeho vlastný gól rozhodol o výhre Brightonu, ktorý vo všetkých súťažiach prehral posledné tri stretnutia a naposledy sa tešil ešte 18. februára v súboji s posledným Sheffieldom.

Zverenci trénera De Zerbiho v tejto sezóne PL doma ešte neprehrali (6-6-0) a zažívajú najlepšiu šnúru v histórii. Nottingham, naopak, vyhral iba jeden z ostatných jedenástich ligových stretnutí (1-3-7), inkasoval až 24 gólov a je tri body nad zónou zostupu.

West Ham - Burnley 2:2

Burnley sa takmer postaralo o veľké prekvapenie, pretože po prvom polčase viedlo o dva zásahy. Najskôr Fofana strelil tretí gól od príchodu do klubu, následne si dal Mavropanos vlastný gól. West Ham však po zmene strán zapol, zlepšil pohyb a Paquetá s Ingsom vyrovnali.

Brazílsky stredopoliar skóroval premiérovo od 12. novembra 2023. Ings na presný zásah čakal dokonca od 13. apríla 2023 a v PL sa netrafil od 25. februára minulého roka. Hostia nevyhrali už desať ligových duelov po sebe, ostávajú na predposlednom mieste. West Ham je naďalej siedmy.

Liverpool - Manchester City 1:1

Všetko podstatné zo šlágra 28. kola si môžete prečítať v našom samostatnom článku.

Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore