Dvaja bývalí kapitáni Liverpoolu v jednom klube. Hendersonov prestup vyvolal kontroverziu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dvaja bývalí kapitáni Liverpoolu v jednom klube. Hendersonov prestup vyvolal kontroverziu

Henderson sa v Saudskej Arábii opäť stretol s Gerrardom.
Henderson sa v Saudskej Arábii opäť stretol s Gerrardom.Twitter
Anglický stredopoliar Jordan Henderson (33) prestúpil z Liverpoolu do saudskoarabského klubu Al-Ettifaq, s ktorým podpísal trojročnú zmluvu, informovali vo štvrtok oba kluby.

Britské médiá uviedli, že Al-Ettifaq zaplatí za Hendersona, ktorý ukončil svoje 12-ročné pôsobenie na Anfielde, okolo 14 miliónov eur plus bonusy. Navyše podľa nich bude dostávať týždenný plat približne 817-tisíc eur. Účastník Saudi Pro League skončil v minulej sezóne na siedmom mieste.

Angličan sa rozlúčil s fanúšikmi Liverpoolu vo videu, ktoré v stredu zverejnil na sociálnych sieťach. "Je ťažké zhrnúť 12 rokov do niekoľkých slov a ešte ťažšie je povedať zbohom. Ďakujem za všetko. You'll never walk alone," napísal na svojom účte na Instagrame.

Henderson sa v Al-Ettifaq opäť stretne s bývalým spoluhráčom z Liverpoolu Stevenom Gerrardom, ktorý bol začiatkom júla vymenovaný za trénera s kontraktrom na tri roky. Najnovšia posila saudského klubu prišla do Liverpoolu v roku 2011 zo Sunderlandu a po Gerrardovom prestupe do Los Angeles Galaxy v roku 2015 sa stala kapitánom.

Za Liverpool odohral "Hendo" takmer 500 zápasov vo všetkých súťažiach. Vyhral s ním Premier League a Ligu majstrov, FA Cup, dva ligové poháre, majstrovstvá sveta klubov či Superpohár UEFA. 

Odchod anglického reprezentanta do Saudskej Arábie, kde je homosexualita nezákonná, sa dostal na titulky novín. Samotný hráč je hlasným obhajcom práv LGBTQ+ a podporovateľom kampane Dúhové šnúrky organizácie Stonewall.

"Naša existencia a koncept 'spojenectva' voči nám sú opäť slabé v porovnaní s obrovským platom," uviedla skupina 3LionsPride, ktorá zastupuje anglických fanúšikov, ešte pred oficiálnym oznámením Hendersona.

"Schopnosť povedať správne slová, keď je to ľahké, a odísť od nich, keď prehovoria peniaze alebo keď nastanú ťažké časy, je presne dôvod, prečo je pojem 'spojenec' zastaraný a neúčinný," píše sa vo vyhlásení.