Liverpool prišiel o kapitána, Henderson sa rozlúčil s fanúšikmi vo videu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Liverpool prišiel o kapitána, Henderson sa rozlúčil s fanúšikmi vo videu

Henderson prijal ponuku od Al-Ettifaq.
Henderson prijal ponuku od Al-Ettifaq.Profimedia
Kapitán Liverpoolu Jordan Henderson (33) sa vo videu na sociálnych sieťach rozlúčil s fanúšikmi a potvrdil, že po 12 rokoch opúšťa klub. Skúsený anglický stredopoliar odchádza do saudskoarabského tímu Al-Ettifaq, ktorý zaňho, podľa médií, zaplatí 15 miliónov eur.

Henderson prišiel na Anfield v roku 2011 z rodného Sunderlandu a za "The Reds" odohral 492 zápasov. V roku 2020 priviedol mužstvo k prvému anglickému titulu za ostatných dvadsať rokov ako kapitán. S tímom vyhral aj Ligu majstrov, Anglický pohár, Ligový pohár a majstrovstvá sveta klubov. Za národný tím odohral 77 zápasov a je vicemajstrom Európy z roku 2021.

"Je ťažké zhrnúť tých 12 rokov do niekoľkých slov a ešte ťažšie je povedať zbohom. Ďakujem za všetko. Nikdy nebudeš kráčať sám," zakončil Henderson svoju rozlúčku s fanúšikmi slovami z liverpoolskej hymny "You'll never walk alone".

V Al-Ettifaq sa Henderson opäť stretne s bývalým spoluhráčom a predchodcom na poste kapitána Liverpoolu Stevenom Gerrardom, ktorý tento mesiac podpísal trojročnú zmluvu ako tréner klubu.

Ďalšie prestupy a špekulácie