Famózny výkon Palmera. Štyrmi gólmi zostrelil Everton a je najlepším strelcom PL

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Famózny výkon Palmera. Štyrmi gólmi zostrelil Everton a je najlepším strelcom PL
Palmer v tejto sezóne predvádza skvelé výkony.
Palmer v tejto sezóne predvádza skvelé výkony.Profimedia
Futbalisti Chelsea vyhrali v pondelkovej dohrávke 33. kola anglickej Premier League nad Evertonom a z deviatej priečky strácajú na šiesty Newcastle iba tri body. Everton ostáva na šestnástej pozícii dva body od zóny zostupu.

Chelsea - Everton 6:0

Hlavnou hviezdou zápasu bol mladý Cole Palmer, ktorý strelil až štyri góly. Presadil sa pravačkou, ľavačkou, hlavou a aj z pokutového kopu. Naposledy to v drese Chelsea dokázal Frank Lampard v roku 2010. Bol to jeho druhý hetrikový zápas v kariére a zároveň z posledných troch stretnutí.

Iba Didier Drogba dokázal vsietiť dva hetriky v dvoch po sebe idúcich dueloch na Stamford Bridge. Palmer prispel aspoň na jeden gól v každom z ostatných siedmich duelov (11+4). V tejto sezóne Premier League zaznamenal už dvadsať gólov a spoločne s Haalandom je najlepším strelcom ligy.

Okrem toho pridal deväť asistencií, na lídra tejto štatistiky stráca iba jednu. V rámci všetkých súťaží počas tohto ročníka má bilanciu 25+13. Na métu 20 alebo viac gólov sa dostal ako prvý člen The Blues od sezóny 2018/19, keď to dokázal Eden Hazard.

V prvej sezóne na Stamford Bridge sa to naposledy podarilo Diegovi Costovi. Okrem iného sa stal prvým hráčom Chelsea, ktorý v PL skóroval v siedmich po sebe idúcich domácich stretnutiach. Jeho dva hetriky sú rovnakým počtom, aký počas celých svojich pôsobení v PL zaznamenali Hazard, Scholes, Gerrard, Mané, Mahrez, Bale či Sánchez.

Nicolas Jackson vsietil svoj desiaty gól v tejto sezóne PL a pridal štvrtú asistenciu. Vo všetkých súťažiach sa trafil trinásty raz, čím vyrovnal svoj najlepší ročník kariéry 2022/23 z dresu Villarrealu. Marc Cucurella zaznamenal premiérovú asistenciu počas prebiehajúcej sezóny. Djordje Petrovič udržal prvú nulu od 26. januára.

Nesmierne kuriózna situácia ale nastala v druhom polčase za stavu 4:0, keď domáci dostali k dispozícii pokutový kop. Silou-mocou ho chceli kopať Jackson aj Madueke, no spoluhráči im loptu zobrali v prospech Palmera. Nastali menšie strkanice. Angličan sa z bieleho bodu nemýlil ani deviaty raz počas tejto sezóny,  drží si stopercentnosť.

Viac úspešných penált bez pochybenia premenil v PL iba Yaya Touré (11/11). V závere naskočil na svoj druhý zápas v PL brazílsky osemnásťročný krídelník Deivid Washington. Počas nadstavenia sa presadil ešte Alfie Gilchrist, ktorý zaznamenal prvý seniorský gól v kariére. The Blues naposledy takto vysoko vyhrali v apríli 2022.

Chelsea neprehrala v domácom prostredí proti Evertonu v PL od roku 1994, zatiaľ čo Toffees ešte nikdy nezdolali The Blues dva razy v jednom ligovom ročníku. Štvrtý raz v tejto sezóne sa stalo, aby jeden z tímov strelil štyri alebo viac gólov za úvodných 45 minút. Chelsea to doma dokázala premiérovo od ročníka 2016/17.

Londýnsky tím natiahol sériu bez prehry v PL už na osem stretnutí (4-4-0), naposledy prehral ešte začiatkom februára proti Wolverhamptonu a naďalej má šancu dostať sa na priečky zaručujúce pohárovú Európu. Everton je iba dva body od zóny zostupu, pričom vyhral len jeden z posledných pätnástich ligových zápasov.