Fanúšikovia vyvolávali Messiho meno. Ronaldo odpovedal nevhodným gestom a zožal kritiku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Fanúšikovia vyvolávali Messiho meno. Ronaldo odpovedal nevhodným gestom a zožal kritiku
Cristiano Ronaldo je za nevhodné gesto kritizovaný.
Cristiano Ronaldo je za nevhodné gesto kritizovaný.Profimedia
Cristiano Ronaldo (39) si v Saudskej Arábii vyslúžil vlnu kritiky po tom, ako urobil zjavne nevhodné gesto smerom k fanúšikom Al Shabab, nad ktorým Al Nassr v nedeľu vyhral 3:2.

Videá sa objavili po záverečnom hvizde nedeľňajšieho stretnutia Saudi Pro League a neskôr boli zdieľané na sociálnych sieťach. Je na nich vidieť, ako si Ronaldo prikladá jednu ruku k uchu a druhou pohybuje tam a späť pred svojím rozkrokom.

Jeho prejav bol zjavne namierený na fanúšikov súperovho tímu. "Messi, Messi," počuť v pozadí výkriky, ktoré narážajú na Ronaldovho argentínskeho rivala Lionela Messiho.

Televízne kamery incident nezachytili, ale niektorí saudskí novinári uviedli, že Ronaldo by mal byť potrestaný. Predstavitelia súťaže sa k incidentu oficiálne nevyjadrili. Podľa novín Asharq al-Awsat začala Saudskoarabská futbalová federácia vyšetrovanie.

"Disciplinárnu komisiu čaká ťažká skúška. Budeme si musieť počkať a uvidíme," napísal televízny moderátor Waleed Al Farraj na sociálnej sieti X. "Všetko má svoje medze, bez ohľadu na to, aký ste slávny," dodáva. Klub Ronalda Al Nassr sa k incidentu nevyjadril.

Nie je to prvýkrát, čo bol 39-ročný Portugalčan kritizovaný za svoje správanie v Saudskej Arábii. V apríli minulého roka sa údajne chytil za svoje genitálie na ceste do šatne po ligovom zápase proti Al Hilal, ktorý Al Nassr prehral 0:2.

Ešte predtým - vo februári - Ronaldo zdvihol šál Al Hilal, ktorý po ňom hodili fanúšikovia, zastrčil si ho do šortiek a potom ho odhodil, keď kráčal k tunelu vedúcemu z ihriska.

Ronaldo prišiel do Saudskej Arábie koncom roka 2022. Momentálne je na čele rebríčka najlepších strelcov saudskoarabskej ligy s 22 gólmi v 20 zápasoch tejto sezóny. V nedeľu skóroval z pokutového kopu v 21. minúte.