Firmina čaká emotívna rozlúčka s Anfieldom: Nastal čas, stopercentne budem plakať

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Firmina čaká emotívna rozlúčka s Anfieldom: Nastal čas, stopercentne budem plakať

V klube strávil rodák z Maceia krásne časy.
V klube strávil rodák z Maceia krásne časy.Reuters
Útočník Liverpoolu Roberto Firmino (31) vie, že jeho posledný zápas na Anfielde bude emotívny. Brazílčan povedal, že sa pripravuje na záplavu sĺz, pretože ho po ôsmich rokoch plných trofejí čaká odchod z milovaného klubu.

Firmino, ktorý od svojho prestupu z Hoffenheimu v roku 2015 strelil 109 gólov, získal s Liverpoolom všetky významné trofeje vrátane Premier League, Ligy majstrov, FA Cupu a Ligového pohára.

Útočníkovi vyprší zmluva na konci sezóny a manažér Jürgen Klopp potvrdil, že je jedným zo štyroch hráčov, ktorí odídu v závere ročníka spolu s Jamesom Milnerom, Nabym Keitom a Alexom Oxlade-Chamberlainom.

"Snažím sa sústrediť na zápas, ale po ňom budem stopercentne plakať," povedal Firmino novinárom pred sobotňajším zápasom proti Aston Ville, ktorý bude posledným domácim duelom "The Reds" v tejto sezóne.

"Bude mi chýbať všetko - spoluhráči, klub a najmä fanúšikovia - milujem ich. Počas týchto ôsmich rokov ma veľmi podporovali. Som hrdý na to, čo sme tu spoločne dosiahli. Za všetko, čo klub urobil pre mňa a moju rodinu, som veľmi šťastný."

V časoch svojho vrcholu bol ofenzívny futbalista oporou ničivého trojčlenného útoku s Mohamedom Salahom a Sadiom Maném. V posledných dvoch sezónach sa však stal náhradníkom a už nie je zaručeným protagonistom v základnej zostave.

"Bohužiaľ, nastal čas. Cyklus sa skončil a chápem, že treba odísť. Som veľmi hrdý na všetko, čo som tu s tímom dokázal, čo sme spolu dosiahli a akú krásnu históriu sme vytvorili. Možno by som sa jedného dňa mohol vrátiť, neviem, ale je čas odísť," uzavrel chápavo.