Flashscore Awards: Zápas roka? Epická osemgólová remíza na Stamford Bridge

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore Awards: Zápas roka? Epická osemgólová remíza na Stamford Bridge

Silva sa gólom zapísal do dejín klubu.
Silva sa gólom zapísal do dejín klubu.Profimedia
Bláznivá, dramatická a všetko medzi tým - novembrová strhujúca remíza 4:4 medzi Chelsea a Manchestrom City bola vyhlásená za zápas roka 2023 podľa Flashscore.

Pred týmto duelom Chelsea prehrala so City šesťkrát v rade, pričom nedokázala streliť ani jeden gól, takže len málokto by predpokladal, že sa na Stamford Bridge odohrá veľkolepý boj v Premier League. Presne to sa však stalo, obe strany sa do toho pustili naplno a padli až štyri vyrovnávajúce góly - stalo sa to len piatykrát v súboji najvyššej anglickej súťaže.

Reklama na Premier League

Erling Haaland rozbehol koncert úspešnou exekúciou pokutového kopu, o pár minút však vyrovnal Thiago Silva a vo veku 39 rokov sa stal najstarším strelcom Chelsea.

Do vedenia dostal domácich bývalý hráč súpera Raheem Sterling. To bol len začiatok nezabudnuteľného predstavenia, Manuel Akanji krátko pred polčasom určil stav 2:2, čím ukončil úvodných 45 minút a naladil divákov na pokračovanie gólovej bitky.

Haaland si po necelých dvoch minútach druhého polčasu pripísal druhý zásah. V tú chvíľu mnohí očakávali, že hostia už prevezmú kontrolu nad dejom zápasu, "The Blues" sa ale nenechali odradiť a zásluhou Nicolasa Jacksona opäť udreli - 3:3.

O 20 minút neskôr boli bližšie k trom bodom znovu "Citizens" - Rodri zvýšil na 4:3 a začínalo to vyzerať na isté víťazstvo hostí. Predsa však ešte bol čas na ďalší zásah v príbehu, ktorého hlavným hrdinom bol Cole Palmer - ďalší niekdajší hráč z tímu Pepa Guardiolu. Angličan sa v lete pripojil k Chelsea a v závere súboja rozhodol o tom, že meranie síl víťaza nenašlo.

"Čelíte tímu ako Manchester City, ale boli sme to my, kto chcel vyhrať a byť hlavným hrdinom," povedal manažér Chelsea Mauricio Pochettino. 

"Myslím si, že každý je hrdý na to, že sa zúčastnil takéhoto duelu. Ukazuje to, prečo je Premier League najlepšou ligou na svete. Bola to dobrá reklama a zábavný zápas," povedal šéf Manchestru City Pep Guardiola a dodal: "Oba tímy chceli uspieť. Nečakal by som nič iné. Chelsea má fantastický tím a hráčov."

Zápas v číslach

Chaos počas celého priebehu bol na ihrisku zjavný, to sa prejavilo aj v tabuľke štatistík. Pri jednoduchom pohľade na čísla to zo strany Chelsea nebol úplný šláger, keďže súboj na západe Londýna bol vyrovnaný.

Ako sa dalo očakávať, City malo väčšinové držanie lopty, ale len s 56 percentami, čo nie je úplné majstrovstvo, ktoré Guardiolov káder zvyčajne predvádza. Pokiaľ ide o strely, bolo to opäť dosť vyrovnané, keďže hostitelia tesne pokorili oponenta v pomere 17:15. V pokusoch smerujúcich na bránu to bolo 9:10.

Ak sa pozrieme hlbšie na kvalitu striel, oba tímy do polčasovej prestávky tesne prekročili svoje hodnotenie očakávaných gólov (xG), pričom City ho zvýšilo na 1,57 ku 1,28. Tento trend pokračoval aj v druhom polčase, ale s prevahou Chelsea. Zápas mal skutočne všetko, od gólov, penált, vyrovnávajúcich zásahov a zvláštnej drámy VAR pri Haalandovom pokutovom kope - ingrediencie na to, aby sa stal klasikou Premier League.

Hodnotenia hráčov duelu.
Hodnotenia hráčov duelu.Flashscore